Main Content

Tréner Arsenalu Unai Emery chce získať jedného z najdrahších hráčov sveta

streda, 11. júl 2018 09:01 | Autor: Jakub Vaverka

Unai Emery, Arsenal Londýn
Unai Emery, Arsenal Londýn | zdroj: TASR

Londýnsky Arsenal čaká po odchode Arsenea Wengera nová éra. Lodivodom tímu sa stal Španiel Unai Emery, ktorý pred nasledujúcou sezónou hľadá vhodné posily. Gunners sa neboja investovať, vedia, že ak chcú hrať o titul, musia sa posilniť. 

Anglický bulvárny plátok Daily Star prišiel s reportom, na základe ktorého by mohol londýnsky Arsenal získať jedného z najdrahších futbalistov histórie. „Tréner Arsenalu Unai Emery verí, že by mohol toto leto získať Ousmanea Dembélého z FC Barcelona. Emery opísal tohto Francúza ako perfektné krídlo.“

„Arsenal chce v budúcej sezóne bojovať o titul a vie, že sa musí posilniť. 21-ročný Francúz Dembélé sa v prvej sezóne v Barcelone nedokázal presadiť do základnej zostave Kataláncov, čo by mohlo napomôcť jeho odchodu inam,“ informujú britskí novinári.

Faktom je, že prvý barcelonský ročník Dembélému nevyšiel. Z Borussie Dortmund prišiel za približne 150 miliónov eur a mal byť nástupcom Neymara, ale postihli ho zranenia a i keď naznačil svoj potenciál, verejnosť doposiaľ nepresvedčil.

K možnému odchodu aktuálneho finalistu MS 2018 v Rusku sa vyjadril aj prezident FC Barcelona José Maria Bartomeu. „Dembélého odchod? Nie je to otázka dňa. Tento chlapec je investícia do budúcnosti. Je veľmi mladý a očakávame od neho veľa. V tíme ho chce samozrejme aj tréner Valverde.“