Main Content

Prestúpi Philippe Coutinho do Parížu Saint - Germain za 400 miliónov eur?

utorok, 10. júl 2018 09:55 | Autor: Jakub Vaverka

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Počas minulého leta sa PSG zapísalo do futbalovej histórie, keď vyplatilo Barcelone 222 miliónov eur za brazílskeho útočníka Neymara. Teraz by sa dejiny mohli prepisovať opäť, Parížania idú po Coutinhovi. 

26-ročný stredopoliar Philippe Coutinho upútal svojimi výkonmi na majstrovstvách sveta v Rusku, kde zatienil aj hviezdneho Neymara a stal sa veľmi pravdepodobne najlepším hráčom Kanárikov na turnaji. Brazílčania však už vypadli a Coutinho sa môže plne sústrediť na riešenie svojej budúcnosti.

Hráč iba pred pár mesiacmi definitívne opustil Liverpool a podpísal kontrakt s FC Barcelona, ale údajne existuje možnosť, že sa čoskoro bude sťahovať opäť. „Predstavitelia Parížu Saint-Germain započali rokovania s agentom Philippeho Coutinha, za ktorého sú ochotní minúť 270 miliónov eur,“ informuje španielsky denník ​Mundo Deportivo.

Katalánci reagovali na tieto informácie tým, že stanovili výkupnú klauzulu za Brazílčana na astronomických 400 miliónov eur. Ako sa ukázalo minulý rok, ani vysoká výkupná čiastka ale nemusí Le Parisiens zastaviť od toho, aby Barce uchmatli veľkú hviezdu.

„Barcelona chce dať výkupnou klauzulou jasne najavo, že Coutinho nie je na predaj,“ píšu španielski novinári. Momentálne to vyzerá na dve možnosti. Buď stále zlepšujúci sa ofenzívny univerzál ostane na Camp Nou, alebo na ňom katalánsky gigant zarobí nepredstaviteľné peniaze.