Main Content

Buffona oficiálne predstavili ako novú posilu PSG

pondelok, 9. júl 2018 20:04 | Autor: TASR

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon | zdroj: TASR

Paríž 9. júla (TASR) - Taliansku brankársku ikonu Gianluigiho Buffona v pondelok oficiálne predstavili ako novú posilu francúzskeho futbalového majstra Paríža St. Germain.

"Nie som posadnutý triumfom v Lige majstrov," vyhlásil 40-ročný Buffon o jedinej významnej klubovej trofeji, ktorá ešte chýba v jeho zbierke.

"Cítim, že stále mám čo ponúknuť. Toto nové dobrodružstvo ma môže posunúť ďalej ako človeka i ako hráča. Budeme mať ambíciu dosiahnuť dobré výsledky, ale ani ja a ani klub nie sme posadnutí nutnosťou triumfovať v Lige majstrov," uviedol Buffon, ktorý uplynulých sedemnásť sezón pôsobil v Juventuse Turín a trikrát s ním prehral vo finále LM.

Buffon s PSG podpísal minulý piatok mluvu na jeden rok s opciou. "Gigi je fantastický brankár s obrovskými skúsenosťami. Paríž si vybral, aby získal ešte viac trofejí," vyhlásil prezident PSG Nasser Al-Khelaifi. Klub v uplynulých ročníkoch LM vyradili španielske celky FC Barcelona a Real Madrid a pred novou sezónou kouča Unaia Emeryho vystriedal Nemec Thomas Tuchel.

"Chcem na novom pôsobisku dokázať, že som stále skvelý brankár," povedal Buffon, ktorý bude prvýkrát v kariére pôsobiť v zahraničí. Kariéru začal v roku 1995 v Parme, s ktorou získal Pohár UEFA (1999). Od roku 2001 nepretržite až do konca uplynulej sezóny pôsobil v Juventuse, s ktorým bol deväťkrát majster Talianska a štyrikrát vyhral Taliansky pohár. Pôvodne nazbieral jedenásť titulov, ale o dva (2004/2005, 2005/2006) Juventus prišiel v dôsledku korupčnej kauzy a porúčal sa do Serie B. Buffon v tíme zostal a pomohol mu v okamžitom návrate do najvyššej súťaže, v ktorej má na konte najdlhšiu šnúru bez inkasovaného gólu - 974 minút v ročníku 2015/2016. Za Juventus odchytal 656 stretnutí. V roku 2006 prispel k zisku titulu majstra sveta pre "Squadru azzurru", v roku 2012 stroskotalo Taliansko až vo finále EURO na Španielsku.