Main Content

NHL: Gáborík s gólom a asistenciou, Kopeckého 2 asistencie + VIDEO

sobota, 10. apríl 2010 10:42 | Autor: TASR

NHL: Gáborík s gólom a asistenciou, Kopeckého 2 asistencie + VIDEO
NHL: Gáborík s gólom a asistenciou, Kopeckého 2 asistencie + VIDEO | zdroj: SITA

V piatkových dueloch zámorskej hokejovej NHL sa bodovo presadila dvojica slovenských hokejistov.

V dôležitom zápase o postup do play-off zvíťazili hráči NY Rangers na vlastnom ľade nad Philadelphiou 4:3. Gólom a asistenciou sa na tejto výhre podieľal aj útočník Marián Gáborík, ktorý si pripísal jeden gól asistenciu. Trenčiansky odchovanec dosiahol už svoj 42. presný zásah v sezóne a vyrovnal si tak osobné maximum zo súťažného ročníka 2007/08, ktoré dosiahol ešte ako hráč Minnesoty. Dvojbodovým zápisom navyše posunul nahor najlepší bodový zisk v jednej sezóne, celkovo má na svojom konte už 86 kanadských bodov. Rangers sa týmto víťazstvo dotiahli na Flyers a iba bod strácajú na šiesty Boston a siedmy Montreal.

VIDEO: Gól Mariána Gáboríka

Dva kanadské body za dve asistencie si v piatok pripísal aj útočník Chicaga Tomáš Kopecký, ktorý sa na ľade objavil po jednozápasovej pauze zavinenej menším zranením. Kopecký dosiahol svoju desiatu a jedenástu asistenciu v tejto sezóne a celkovo má na svojom konte už 21 bodov. Na ľade sa objavil aj Marián Hossa, ktorý nedohral predchádzajúci zápas, na ľade strávil viac ako 17 minút. V bránke Colorada sa opäť predstavil Peter Budaj, ale inkasoval až štyrikrát a Avs dostali piaty gól do prázdnej bránky a prehrali doma s Chicagom 2:5.

Ruský útočník Alexander Ovečkin dosiahol už svoj päťdesiaty gól v sezóne a dostal sa na čelo poradia kanonierov a dotiahol sa na lídra bodového hodnotenia Henrika Sedina z Vancouveru.

Výsledky NHL - piatok:
Washington - Atlanta 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
New York Rangers - Philadelphia 4:3 (2:1, 2:2, 0:0) - Marián Gáborík (NY Rangers) 1+1
Columbus - Detroit 0:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
St. Louis - Anaheim 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
Colorado - Chicago 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) - Peter Budaj zneškodnil 32 z 36 striel hostí - Tomáš Kopecký 0+2