Main Content

Stanislav Lobotka a Arsenal FC: Je rozhodnuté!

sobota, 7. júl 2018 13:46 | Autor: Jakub Vaverka

Stanislav Lobotka, Lionel Messi
Stanislav Lobotka, Lionel Messi | zdroj: TASR

Slovenský záložník Stanislav Lobotka patrí medzi najperspektívnejších mladých hráčov v Európe. Počas prebiehajúceho prestupového obdobia je o jeho služby veľký záujem v najlepších európskych ligách. V hre o jeho služby mal byť aj Arsenal.

23-ročný dvojnásobný majster Slovenska má so španielskou Celtou Vigo platný kontrakt do roku 2023. Minulá sezóna v prestížnej Primera División mu ale vyšla nad očakávania, a preto sa vo veľkom skloňuje Lobotkov odchod do jedného z TOP európskych klubov. 

Jedným z celkov, ktoré mali interes o rodáka z mesta Trenčín mal byť londýnsky Arsenal. Kanonieri po rokoch zmenili trénera, konzervatívneho Francúza Arsenea Wengera nahradil mladší lodivod Unai Emery, ktorý začal s postupnou prestavbou kádra. Emery si ako jednu z priorít stanovil získanie stredového hráča.

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Lobotka bol jedným z futbalistov, ktorí prichádzali do úvahy, ale v tom istom čase Gunners lanárili Uruguajčana Lucasa Torreiru. V čase, kedy je jasné, že Arsenal podpíše talent zo Sampdorie Janov, sa na jazyk dostávala otázka, čo bude s londýnskym záujmom o slovenského záložníka.

"Vzhľadom na príchod Lucasa Torreiru je nepravdepodobné, že Arsenal toto leto získa aj Stanislava Lobotku," informoval portál metro.co.uk. Tento plátok sa taktiež zamyslel nad tým, kam by mohol nádejný Slovák zamieriť. Najpravdepodobnejšou destináciou pre Lobotku je podľa britských novinárov SSC Neapol. 

Ak totiž Partenopei predajú stredopoliara Jorginha, ktorý je jednou nohou v Manchestri City, otvára sa priestor na získanie ďalších futbalistov do stredovej formácie. Momentálne je Lobotkova budúcnosť nejasná, v úvode roka sa špekulovalo aj o tom, že si na jeho získanie brúsi zuby Borussia Dortmund.