Main Content

Sebavedomý Southgate: "Vedel som, že vyhráme!"

streda, 4. júl 2018 11:59 | Autor: Timotej Gašper

Gareth Southgate
Gareth Southgate | zdroj: TASR

Aj keď si Angličania museli cestu do štvrťfinále vybojovať na pokutových kopoch, tréner Gareth Southgate priznal, že o postupe svojho tímu bol od začiatku presvedčený.

V poslednom osemfinálovom zápase sa v Moskve stretlo odhodlané Anglicko a nevyspytateľná Kolumbia. Angličania viedli po góle Harryho Kanea, no stopér Yerry Mina v 93.minúte vyrovnal hlavičkou po rohovom kope. Po predĺžení nasledovali penalty, ktoré "The Three Lions" zvládli aj vďaka brankárovi Pickfordovi.

"Bola to noc, kedy som si bol istý a vedel som, že vyhráme a zvládneme to. Plne sme verili tomu čo robíme a ťahali sme za jeden povraz. Dokonca aj po našej netrafenej penalte som veril, že stále ostáva veľa možností na výhru," povedal po zápase tréner Gareth Southgate.

Anglicko sa tak prvýkrát na Majstrovstvách sveta dokázalo predrať vo vyraďovacej fáze cez penalty a v štvrťfinále ich čaká odolné Švédsko. "Som hrdý na svoj tím a som hrdý na to, akým spôsobom sme hrali. Myslím si, že sme kontrovali celý čas hru, hrali sme zodpovedne na lopte a v tak veľkom zápase to bol od mladej skupiny hráčov zodpovedný výkon." Zakončil tréner Southgate.