Main Content

Barcelona prišla o svoj super talent: Odišiel do Francúzska!

pondelok, 2. júl 2018 13:33 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: koláž Šport7.sk

Barcelona je v poslednom období kritizovaná za to, že predáva svoje mladé talenty. Najnovší prípad je ešte veľmi čerstvý. Týka sa 16-ročného mladíka, ktorý dal Zbohom katalánskemu gigantovi.

Reč o veľmi talentovanom šestnásťročnom stredopoliarovi Robertovi Navarrovi, ktorý bol pasovaný za jeden z najkvalitnejších produktov barcelonskej akadémie La Masia. Navarro však odmietol možnosť pokračovať v mládežníckych tímoch FC Barcelona a dohodol sa na zmluve s AS Monako.

Vo Francúzsku by mal tento tínedžer hrávať v monackom tíme do 19 rokov, pričom je veľmi pravdepodobné, že ak presvedčí, čoskoro sa pozrie v útlom veku do prvého mužstva Kniežat. „AS Monako je skvelý klub, ktorý má prepracované tréningové jednotky. Taktiež dávajú veľa šancí mladým ľuďom,“ cituje Navarra portál BarcaTimes

Okrem Monaka sa tohto mladíka snažili zlanáriť aj Manchester City a Arsenal. „Monako dáva talentom šancu ukázať, čo v nich je. Mojím cieľom je tvrdo pracovať a postupnými krokmi sa posúvať vpred.“

Tento odchod je ďalším prešľapom súčasného vedenia katalánskeho giganta, ktoré je kritizované za to, že sa nedostatočne venuje práci s mládežou a zapájaniu produktov La Masie do B tímu a následne do mužského výberu. Potom bude prípadov, akým je Robert Navarro len pribúdať a počet odchovancov v Barcelone sa bude postupne znižovať.