Main Content

Tortorella sa rozzúril. Generálnemu manažérovi Pittsburghu adresoval viacero vulgarizmov

pondelok, 2. júl 2018 10:32 | Autor: Marek Ďaďo

John Tortorella
John Tortorella | zdroj: TASR

To, o čom sa celý týždeň hovorilo ako o hotovej veci sa včera stalo oficiálne skutočnosťou.

Jack Johnson, dlhoročný (už bývalý) obranca Columbusu podpísal 5 rokov trvajúci kontrakt s tímom svojho dobrého kamaráta Sidneyho Crosbyho, s Pittsburghom Penguins. S následnými vyjadreniami ale nesúhlasil kouč Blue Jackets John Tortorella.

„Naozaj som veľmi chcel byť súčasťou víťaznej kultúry, na mieste kde sú očakávania vyhrávať tak vysoko, ako len môžu byť,“ uviedol po výmene pre novinárov Johnson. To sa však nepáči Tortorellovi. Ešte viac ho ale nahnevali slová generálneho manažéra Pens, Jima Rutherforda, ktorý povedal, že si nemyslí, že by mal Johnson zlú sezónu (11 bodov v 77 zápasoch a nezahral si play off) a pozná dôvody, prečo vo vyraďovacej časti nehrával.

Tréner Modrokabátnikov sa v rozhovore pre The Athletic poriadne „rozžhavil“: „Želáme mu to najlepšie. Ale povedať to takým spôsobom, ako to dnes urobil, je blbosť. A pokiaľ generálny manažér spochybňuje naše rozhodnutia iba 3 hodiny od podpísania zmluvy, musí byť sk**vený kúzelník.“

„Všetko čo viem je, že celá táto organizácia, od právnikov, cez vedenie, manažérov, trénerov a hráčov urobila všetko preto, aby sa snažila Jackovi pomôcť. Ale aby nám dal takúto facku, to je poriadna kr*avina,“ pokračoval 60-ročný Američan.

Ako uvádza portál ESPN, Tortorellu najviac hnevá skutočnosť, že nejaký generálny manažér v tejto lige spochybňuje a hovorí o rozhodnutiach Blue Jackets. „Zavri kur*a hubu!“ odkázal Rutherfordovi.

A aby toho nebolo málo, samotný Tortorella sa pokúšal Johnsonovi dovolať. Ten však telefón nezdvihol a ani nezavolal späť. „Nemal ani gule na to, aby mi zavolal naspäť, pretože som sa s ním chcel spojiť. Nemôžete s*ať na organizáciu, ktorá sa vám snažila pomôcť. Všetci dobre vieme, že Jack mal nejaké problémy. My sme sa mu sk**vene snažili pomôcť,“ cituje temperamentného trénera cbssports.com.

Nakoniec Tortorella povedal, že má Johnsona rád. Vzal ho do olympijského výberu či tímu USA pre Svetový pohár. Myslí si však, že by mal jeho bývalý zverenec začať viniť seba a nie ukazovať prstom na všetkých naokolo.