Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (26.8.2011)

piatok, 26. august 2011 20:49 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (26.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (26.8.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Mata si vezme v Cheslea 10-ku

Očakávané sa stalo skutočnosťou. Juan Manuel Mata úspešne prešiel lekárskou previerkou FC Chelsea a v zapätí sa londýnskemu veľkoklubu upísal na päť nasledujúcich sezón. Mata by mohol nastúpiť za “Blues” už v zajtrajšom zápase proti Nowrichu. Štvrtá letná posila Chelsea bude nosiť na drese svoje obľúbené číslo 10, ktoré mu prenechal Yossi Benayoun. 

Barton posilňuje QPR
   

Novou akvizíciou nováčika Premier League Queens Park Rangers sa stáva skúsený Joey Barton z Newcastlu. Anglický záložník, ktorý je známy svojim búrlivým správaním, sa v londýnskom klube už podrobil zdravotnej prehliadke, ktorá je predzvesťou podpisu novej zmluvy.

Aquilani do AC


AC Miláno konečne vyriešilo otázku nového záložníka. Stal sa nim Alberto Aquilani, ktorý prichádza na San Siro na ročné hosťovanie z FC Liverpool. V prípade, že by ho chcelo AC neskôr kúpiť Liverpool by mal podľa zmluvy nárok na odstupné vo výške 6 miliónov eur.

Adebayor definitívne do Tottenhamu


Kmeňový hráč Manchestru City Emmanuel Adebayor, ktorý nemal v tíme Roberta Manciniho miesto v základnej zostave, odchádza na ročné hosťovanie do Tottenhamu. Je otázne, ako ho v mužstve nového zamestnávateľa príjmu fanúšikovia, keďže africký útočník ešte len nedávno v drese Realu Madrid dvoma gólmi vyradil Tottenham vo štvrťfinále minuloročnej edície Ligy majstrov.

Rosický do Wolfsburgu?


Kapitán českej reprezentácie Tomáš Rosicky by sa podľa nemeckého bulvárneho denníku Bild mohol stať novou akvizíciou bundesligového Wolfsburgu. Agent 30 ročného záložníka Arsenalu však poprel, že by londýnsky klub rokoval s Wolfsburgom o prestupe.

Neapol chce získať Pandeva


Goran Pandev možno opustí Inter a zamieri do konkurečného Neapulu. Dnes to potvrdil športový riaditeľ SSC Riccardo Bigon, ktorý pricestoval do Milána, aby sa stretol s zástupcami vicemajstra Serie A.

Arsenal ma smolu, Hazard nie je na predaj

Fanúšikovia Arsenalu majú hlavu v smútku. Hoci ich milovaný klub po odchode Nasriho a Fabregasa veľmi dobre zarobil, hráčske náhrady za týchto dvoch skvelých hráčov sú v nedohľadne. Arséne Wenger sa počas leta snažil získať belgickú hviezdu Lille Edena Hazarda, no podľa čerstvých informácií francúzsky klub nie je ochotný rokovať o jeho uvoľnení. Práve Hazard mal byť podľa Wengera ideálnou náhradou za odchádzajúceho Nasriho.