Main Content

V Slovane pokračuje skúsený slovenský reprezentant

piatok, 29. jún 2018 13:32 | Autor: TASR

Michal Sersen
Michal Sersen | zdroj: TASR

Bratislava 29. júna (TASR) - Skúsený hokejový obranca Michal Sersen bude aj v sezóne 2018/2019 obliekať dres Slovana Bratislava. S vedením slovenského účastníka KHL sa dohodol na novej ročnej zmluve.

Ako v piatok informoval web "belasých", platnosť kontraktu, ktorý vyprší na konci apríla 2019, ešte podlieha registrácii na Centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve. Sersen spojil so Slovanom väčšinu svojej doterajšej kariéry, 32-ročného beka čaká už trinásta sezóna v bratislavskom klube.

"Michal Sersen nastupuje v Bratislave už niekoľko sezón, s určitosťou ho tak môžeme považovať za domáceho hokejistu. V zápasoch si svoje miesto zastane, pre mužstvo odvedie dobrú robotu. Je rovnako dôležitou súčasťou z pozície líderstva na ľade, ako aj v kabíne," povedal pre hcslovan.sk hlavný tréner mužstva Vladimír Országh.

Rodák z Gelnice začínal v Bratislave ešte v dorasteneckom veku, postupne si vyskúšal v drese Slovana extraligu a neskôr aj KHL. Prvýkrát ju okúsil v ročníku 2012/2013 po príchode z pražského Leva. So Slovanom sa prebojoval dvakrát do play off KHL, zastával tiež funkciu kapitána tímu. Vo vitríne má štyri slovenské majstrovské tituly - tri v Slovane, jeden v Banskej Bystrici. V drese slovenskej reprezentácie sa predstavil na šiestich svetových šampionátoch, v Helsinkách 2012 získal striebornú medailu.