Main Content

Ide do tuhého? Real Madrid mal upraviť výkupnú klauzulu Ronalda, aby ho mohol predať

piatok, 29. jún 2018 10:40 | Autor: Martin Gregor

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Odchod Cristiana Ronalda z Realu Madrid zrejme nikdy nebol taký reálny, ako je práve teraz.

Viaceré zahraničné média informujú, že Real Madrid sa rozhodol znížiť výkupnú klauzulu Cristiana Ronalda na 120 miliónov eur, aby ho bolo možné predať. Doteraz bola  výška tejto klauzuly miliarda eur, ktorú by si pochopiteľne nemohol dovoliť zaplatiť žiadny klub na svete. Informoval o tom španielsky portál Ok Diario.

Toto rozhodnutie naznačuje, že Real Madrid počíta aj s alternatívou, že najlepší futbalista sveta opustí Santiago Bernabeu.

AS.com uvádza, že Ronaldo sa stále cíti byť podvedený prezidentom klubu Florentinom Perezom, ktorý mu mal v roku 2017 sľúbiť vylepšenú zmluvu, ktorej sa nedočkal. Medzitým sa do toho zaplietol reálny záujem Los Blancos o angažovanie Neymara z Parížu St. Germain, ktorý by mohol stáť pokladňu “Pusiniek” vraj až neuveriteľných 400 miliónov eur.

 

 

Odchod z Realu Madrid po treťom triumfe v Lige majstrov v rade naznačil aj samotný Cristiano, ktorý vyhlásil, že bolo krásne byť v Reale Madrid, pričom použil minulý čas. Prestup zároveň nevylúčil, čím len prilial olej do ohňa.

O Ronaldove služby sa pochopiteľne zaujíma mnoho klubov. Najväčší interes je oňho v Premier League. Na Old Trafford už dlhšie snívajú o jeho návrate, no ponuky mali predostrieť aj Manchester City, Arsenal či Chelsea.