Main Content

Chicago hľadá brankára. V hre sú 3 zaujímavé mená

štvrtok, 28. jún 2018 16:54 | Autor: Martin Gregor

Corey Crawford
Corey Crawford | zdroj: TASR

Po zranení brankárskej jednotky Coreyho Crawforda zostali Jastrabi z Chicaga bez akejkoľvek šance na play off. Crawford odchytal iba 28 zápasov a bremeno prevzala do rúk trojica Jeff Glass, J-F Bérubé a Anton Forsberg, ktorá však nedokázala 2-násobného šampióna Stanley Cupu dostatočne nahradiť. Chicago sa tak obzerá po novej spoľahlivej alternatíve. Kandidátov je hneď niekoľko.

Blackhawks sa spája príchod skúseného dlhoročného gólmana Caroliny Hurricanes, Cama Warda, ktorý sa v uplynulej sezóne v bránke striedal so Scottom Darlingom. Ward sa stáva od 1. júla nechráneným voľným hráčom a svojimi skúsenosťami by mohol byť skvelou alternatívou pre trénera Joela Quennevillea. 34-ročný Kanaďan získal Stanleyho pohár už vo svojej prvej sezóne v NHL v roku 2006 s Carolinou.

Ďalšími osobnosťami, ktoré by mohli do veterného mesta prísť sú Carter Hutton (32) a Jonathan Bernier (29). Rovnako ako Wardovi, aj im končia u svojich zamestnávateľov zmluvy a teoreticky by sa mohli stať nechránenými agentmi. Ako uvádza portál secondcityhockey.com, u oboch je predpokladaná výška novej zmluvy na hranici 3,1 milióna dolárov v dĺžke trvania 2 rokov.

Wardovi by mohol byť ponúknutý jednoročný kontrakt zabezpečujúci ročný príjem 2,85 miliónov dolárov. Jeho predchádzajúca zmluva mu vyniesla 3,3 milióna ročne. Blackhawks sa v minulom ročníku nepodarilo postúpiť do play off a prerušili tak sériu 9 sezón, kedy mali možnosť o Stanleyho pohár bojovať.