Main Content

Tavares sa rozhodol rokovať s inými tímami NHL

nedeľa, 24. jún 2018 16:54 | Autor: Marek Ďaďo

John Tavares
John Tavares | zdroj: TASR

Od 1. júla sa stane hviezda New Yorku Islanders, John Tavares, nechráneným voľným hráčom. Zmluvu s Ostrovanmi môže podpísať kedykoľvek, no rozhodol sa, že podstúpi rokovania aj inými tímami zámorskej profiligy.

Od nedele začína za morom týždeň, kedy môžu potencionálni voľní hráči oficiálne rokovať s ostatnými klubmi NHL. Aj keď má 27-ročný kapitán Islanders dvere v klube, ktorý si ho vybral z prvého miesta na drafte v roku 2009 stále otvorené, chce sa rovnako ako Steven Stamkos pred 2 rokmi informovať o všetkých možnostiach.

Hráčov manažér Pat Brisson pre The Athletic v sobotu uviedol, že rokovania prebehnú s piatimi tímami. Tromi z nich sú Toronto Maple Leafs, San Jose SharksDallas Stars. „Nie sme sklamaní. Myslím si, že si zaslúži právo konať tak ako chce. Najdôležitejšou vecou je, dúfajme, že sa rozhodne byť Ostrovanom aj naďalej,“ uviedol nový generálny manažér Islanders, Lou Lamoriello.

Tavares zastáva pozíciu kapitána menej slávneho klubu z New Yorku od sezóny 2013/2014 a v každom ročníku je najväčšou hviezdou tímu. Maximálna dĺžka nového kontraktu, ktorú mu môže ponúknuť niektorí z tímov NHL je 7 rokov. Jeho súčasný zamestnávateľ sa môže rozhodnúť aj pre 8-ročnú zmluvu.

„Toto je miesto kde chcem byť,“ povedal Tavares 2 dni po tom, čo Ostrovanom skončila sezóna, kedy sa už druhýkrát za sebou nedokázali dostať do vyraďovacích bojov o Stanleyho pohár. „Samozrejme mám čas, aby som popremýšľal o svojej situácii a odišiel,“ pokračoval Kanaďan. Od debutu v NHL nikdy neskončil v bodovaní klubu na horšom ako na druhom mieste. V 669 zápasoch nazbieral 621 bodov a bez debaty ide o najväčší klenot na tohtoročnom trhu voľných hráčov.