Main Content

Parížska kríza: Mbappé na odchode kvôli predpisom?

nedeľa, 24. jún 2018 16:28 | Autor: Timotej Gašper

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Britské médiá prišli v nedeľu ráno s veľmi zaujímavou správou, podľa ktorej sa Paríž môže ľahko dostať do veľkých problémov a zároveň prísť aj o jednu zo svojich najväčších hviezd.

Najväčším problémom i potešením nielen futbalového sveta sú peniaze. Ich dostatok napomôže vytiahnuť sa z dlhov či nakúpiť kvalitné posily. No ak je tých peňazí až priveľmi veľa, môžu ľahko napáchať neplechu. Paríž Saint-Germain sa pred rokmi rozhodol nadobro zmeniť vnímanie peňazí vo futbale a začal doň vkladať nepredstaviteľné čiastky. Keďže zdroj arabských šejkov je takmer nekonečný, rozhodlo sa vedenie PSG investovať 222 miliónov eur do kúpy Neymara, čím viac než dvojnásobne prekonali vtedajší prestupový rekord.

Keďže Neymar nestačil, formou hosťovanie dotiahli do Paríža aj Kyliana Mbappého, za ktorého mali počas nasledujúcich týždňov vyplatiť Monaku astronomických 180 miliónov eur. K tomuto transferu však nemusí vôbec dôjsť, keďže úrady aj UEFA krúžia okolo PSG so sekerou menom finančné fair play. Plátok Mirror v nedeľňajšom vydaní píše, že zákon môže zabrániť Parížu minúť ďalšie takéto peniaze a Mbappého bude musieť vrátiť do Monaka. V správe Mirroru sa tiež píše, že Kylian by určite neostal v Monaku, pretože v Manchestri sa oň zaujímajú oba prestížne mestské celky.