Main Content

O služby hviezdneho centra Buffala sa hlásia štyria záujemcovia

piatok, 22. jún 2018 12:32 | Autor: Marek Ďaďo

Ryan O'Reilly
Ryan O'Reilly | zdroj: TASR

Ryan O’Reilly je žiadaným tovarom. Záujem o jeho angažovanie mali hneď 4 tímy zámorskej profiligy. Buffalo by sa ho však malo zbaviť ešte pred 1. júlom.

Podľa uznávaného Pierrea LeBrunaBuffalo záujem o výmenu kanadského centra, ktorý patrí medzi ústredné postavy Sabres. Ak z toho chce vedenie vyťažiť čo najviac, mali by sa ho zbaviť ešte pred 1. júlom, kedy bude musieť byť O’Reillymu vyplatený podpisový bonus vo výške 7,5 milióna dolárov.

Práve tento bonus bude možno rozhodujúcim faktorom u tímov, ktoré predložia skutočnú ponuku na jeho výmenu. Podľa zdroja viedli s 27-ročným Kanaďanom rozhovory dva tímy a ďalšie dva sa oňho minimálne zaujímali. Rokovania prebehli s vedením Caroliny HurricanesMontrealu Canadiens. V prípade Caroliny by bola prípadná výmena finančne náročná, keďže O’Reilly má cap hit stanovený na 7,5 milióna dolárov. Montreal s peniazmi problém nemá a navyše dlhodobo nedisponuje naozaj kvalitným centrom.

Kluby Philadelphia FlyersSt. Louis Blues sa o O’Reillyho zaujímali, no neprebehlo žiadne stretnutie s hráčom, vedením Sabres alebo jeho agentom. Hráčov súčasný kontrakt vyprší až po sezóne 2022/2023.

Dvojnásobný majster sveta sa v uplynulej sezóne prezentoval ziskom 61 bodov81 zápasoch a stal sa najúspešnejším hráčom na vhadzovaniach, keď z možných 2124 buly vyhral 1274. Jeho percentuálna úspešnosť sa pri tejto hernej činnosti vyšvihla na neuveriteľných 60%. Ide taktiež o skvelého hráča do tímu, ktorý sa správa ako vodca a profesionál. To všetko zvláda popri slušnej hre, ktorá bola v roku 2014 okorenená ziskom Lady Byng Trophy.