Main Content

Ruský talent upútal na MS 2018: Idú po ňom veľkokluby!

piatok, 22. jún 2018 08:08 | Autor: Jakub Vaverka

Aleksandr Golovin
Aleksandr Golovin | zdroj: TASR

Od ruskej reprezentácie sa toho na domácich majstrovstvách sveta veľa nečakalo. Zborná si dala ako cieľ postup zo skupiny a ten splnila už v predstihu. Vďaka kvalitným výkonom na seba upútalo viacero hráčov hostiteľskej krajiny.

Jedným z futbalistov, ktorý o sebe dáva na domácom šampionáte vedieť vo veľmi dobrom svetle je vychádzajúca hviezda Aleksandr Golovin. Golovin v dvoch zápasoch Rusov na MS, či už proti Saudskej Arábii (5:0) alebo proti Egyptu (3:1) patril medzi najlepších hráčov červeno – bielych.

Svojimi výkonmi upútal pozornosť európskych veľkoklubov, ktoré sú pripravené konať. „Pole position v boji o Aleksandra Golovina získal taliansky majster Juventus Turín, ktorý na jeho kúpu pripravuje 20 miliónov eur,“ informuje turínsky denník Tuttosport.

Golovin je aktuálne hráčom ruského CSKA Moskva, ale klub mu údajne v prípade zaujímavej ponuky nebude brániť v ďalšom rozlete. Tento mladík má totiž len 22 rokov a môže sa zaradiť medzi najväčšie opory ruskej reprezentácie v najbližších rokoch.

Juventus Turín avšak nie je jediným záujemcom o Golovinove služby. „Juve verí, že prestup dotiahne už čoskoro, pretože na Golovina číhajú aj londýnske kluby Chelsea a Arsenal, pričom záujem má mať aj Barcelona,“ tvrdia talianski novinári.