Main Content

Žreb EL: Slovan, Dunajská Streda a Trenčín spoznali svojich súperov!

streda, 20. jún 2018 12:30 | Autor: TASR

Slovan, DAC a Trenčín pri žrebe Európskej ligy
Slovan, DAC a Trenčín pri žrebe Európskej ligy | zdroj: TASR

Nyon 20. júna (TASR) - Súperom futbalistov ŠK Slovan Bratislava v 1. kole kvalifikácie Európskej ligy UEFA 2018/2019 bude moldavský tím Milsami Orhei. Tretí tím uplynulého ročníka najvyššej slovenskej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v rovnakej fáze stretne s gruzínskym Dinamom Tbilisi, AS Trenčín s FK Budučnost Podgorica z Čiernej Hory.

Prvé zápasy sú na programe vo štvrtok 12. júla, odvety o týždeň neskôr (19. júla). DAC by mal začať doma, Slovan a Trenčín odohrajú prvé zápasy u súperov. Rozhodol o tom stredajší žreb vo švajčiarskom Nyone.

Spolu 94 klubov rozdelili na základe koeficientu medzi nasadené a nenasadené, zo slovenských zástupcov figurovali v skupine nasadených Slovan a Trenčín, DAC bol nenasadený. Všetky tímy už dva dni pred žrebom rozhodili do deviatich skupín.

DAC sa ocitol v druhej skupine a z nasadených tímov mohol okrem Tbilisi dostať za súperov Domžale, Gabalu, Glasgow Rangers alebo Apollon Limassol.

V okruhu možných súperov Trenčanov boli okrem Podgorice aj Partizani Tirana, Újpest Budapešť, Samtredia a Racing Union.

Slovan zaradili do 7. skupiny, medzi nenasadenými figurovala šestica tímov Rabotnički Skopje, Milsami Orhei, Rudar Pljevlja, Riga, Honvéd Budapešť a Balzan.