Main Content

Na Neymara ušili taktiku z NFL. Zdá sa, že funguje

streda, 20. jún 2018 11:25 | Autor: Timotej Gašper

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Zápas medzi Brazíliou a Švajčiarskom nebol len o krásnom góle či nečakanom výsledku, no podarilo sa prekonať aj dvadsaťročný rekord.

Brazília vstupovala do zápasu proti Helvétom ako absolútny favorit. Všetko sa vyvíjalo v rytme samby, keďže po raketovej strele Coutinha favoriti viedli. Neskôr však hlavou vyrovnal Steven Zuber, ktorého gól bol v onom zápase druhým a zároveň posledným.

Čo však pútalo a stále púta najviac pozornosti, bolo vystúpenie Neymara. Hráč, ktorého každý vidí ako ikonu a najväčšiu hviezdu Brazílie, bol v stretnutí proti Švajčiarom faulovaný desaťkrát, pričom v celom zápase sa udialo spolu 20 faulov. ESPN dokonca informovalo, že je to prvýkrát od roku 1966, čo brazílsky hráč zinkasoval v jednom zápase Majstrovstiev svera toľko nedovolených zákrokov.

Spomedzi analýz či správ však vyčnieva zamyslenie sa bývalého hráča amerického futbalu, Buckyho Brooksa: "Zdá sa, že Švajčiari zvolili na Neymara taktiku, akú poznám z NFL. Hráč, ktorého si držíte na hranicu 5 yardovej zóny a dúfate, že rozhodca nezapíska každý faul, takto to robili Seattle Seahawks."

Viac než desať faulov na útočníka sa datuje do roku 1996, kedy proti Tunisku trpel anglický zakončovateľ, Alan Shearer.