Main Content

Platový strop v NHL bude opäť vyšší

streda, 20. jún 2018 09:54 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Tak ako tomu býva takmer každý rok, aj tentoraz sa veľmi pravdepodobne dočkáme navýšenia platového stropu v kanadsko-americkej NHL.

Zatiaľ čo v minulej sezóne mohli manažéri vyplácať hráčov až do výšky 75 miliónov dolárov, tentoraz bude hranica o kus vyššia.

Frank Seravalli zo stanice TSN uviedol, že v budúcom ročníku budú tímy môcť využiť okolo 79 až 80 miliónov na platy svojich zverencov. Išlo by tak o najväčší nárast platového stropu od sezóny 2013/2014.

Tento stav musia odsúhlasiť aj samotní hráči. Očakáva sa, že tak urobia a koeficient nárastu zostane rovnaký ako vlani - 1,35%. V minulej sezóne bola vrchná hranica platového stropu stanovená na 75 miliónov a “podlaha“ na 55,4 milióna.

Hviezdami nabitými tímom, ako napríklad Washington Capitals či Pittsburgh Penguins, sa tak opäť uvoľní priestor, aby sa aj oni mohli zapojiť do zaujímavejších výmen alebo v nákupoch na trhu s voľnými hráčmi. „Vyššie je lepšie,“ uviedol generálny manažér Caps Brian MacLellan na adresu navýšenia stropu.

Potvrdenú výšku platového stropu sa dozvieme pravdepodobne ešte pred vstupným draftom, ktorý sa koná v dňoch 22. až 23. júna v americkom Dallase.