Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Nemecko - Mexiko

pondelok, 18. jún 2018 06:34 | Autor: TASR

Hirving Lozano a Jerome Boateng
Hirving Lozano a Jerome Boateng | zdroj: TASR

Futbalisti Mexika vyhrali v nedeľňajšom dueli F-skupiny MS v Rusku nad obhajcom titulu Nemeckom 1:0 po góle Hirvinga Lozana z 35. minúty. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po konci zápasu.

Hlasy po zápase (zdroje: dpa, fifa.com, kicker.de):

Hirving Lozano, autor gólu: "Neviem, či ide o najväčšie víťazstvo v histórii Mexika, ale o jedno z najväčších určite. Vykročili sme do turnaja skvele, zdolali sme úradujúcich majstrov sveta. Vypláca sa naša tvrdá práca. Strelil som najdôležitejší gól v mojej kariére a mám z neho obrovskú radosť."

Juan Carlos Osorio, tréner Mexika: "Náš zámer s dvoma kmitajúcimi krídelníkmi vyšiel, Hirving je najrýchlejší hráč v našom mužstve a dnes ho bolo plné ihrisko. V prvom polčase sme pozorne bránili, hrali sme skutočne inteligentne a súperovi sme pri brejkoch spôsobovali problémy. Boli sme lepším tímom a zaslúžene sme sa ujali vedenia. Nemci v druhom polčase potvrdili, že majú fantastické mužstvo, zatlačili nás. Dokázali sme to však dotiahnuť do víťazného konca. Mexiko ukázalo, že má pred sebou svetlú budúcnosť. Toto víťazstvo venujeme všetkým verným fanúšikom, ktorí sem merali dlhú cestu. Celé mužstvo cítilo ich ohromnú podporu."

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Musíme čeliť situácii, na ktorú nie sme zvyknutí. Po veľmi dlhom čase sme nezvládli vstup do veľkého turnaja, ten však pokračuje ďalej. Som presvedčený, že hráči na túto prehru rýchlo zabudnú a zareagujú na ňu v ďalšom zápase proti Švédsku tak, ako sa očakáva."

Toni Kroos, stredopoliar Nemecka: "V prvom polčase sme nevedeli nájsť recept na oklamanie súperovej obrany. Mexiko hralo šikovne. Po zmene strán sme boli lepší, súper však s vypätím všetkých síl udržal tesný náskok. Dostali sme sa pod tlak, teraz musíme získať šesť bodov v zápasoch so Švédskom a Kóreou."

Mats Hummels, obranca Nemecka: "Hrali sme ako proti Saudskej Arábii, pritom sme čelili podstatne silnejšiemu súperovi. Do kolien nás zrazili ľahké straty lôpt, nevedeli sme sa trvalejšie usadiť na polovici Mexika. Súper vyhral zaslúžene, ale my sme mu cestu za tromi bodmi uľahčili. Čakajú nás ďalšie dva zápasy v skupine - potrebujeme v nich získať šesť bodov."