Main Content

Vyhodili trénera, aby mohol hrať: Spoznajte srbské eso Sergeja Milinkoviča – Saviča!

nedeľa, 17. jún 2018 11:39 | Autor: Jakub Vaverka

Sergej Milinkovič - Savič
Sergej Milinkovič - Savič | zdroj: TASR

Srbi senzačne postúpili na majstrovstvá sveta 2018 a v Rusku nechcú byť len do počtu. Ich prvým súperom bude už dnes Kostarika, pričom medzi najväčšie hviezdy Balkáncov by mal patriť záložník Milinkovič - Savič.

Na pleciach stredopoliara talianskeho Lazia Rím Sergeja Milinkoviča – Saviča bude na majstrovstvách sveta v Rusku obrovský tlak. Nečudo, veď národný zväz kvôli nemu vyhodil v októbri reprezentačného trénera Slavoľjuba Muslina. Dôvodom bol fakt, že Muslin nemal Milinkoviča – Saviča v láske a dlhodobo ho prehliadal. To sa klubovým šéfom nepáčilo. Poslednou kvapkou bolo to, že Muslin tento veľký talent srbského futbalu nechcel zobrať na MS.

Mladík nadobudol v poslednom období status vychádzajúcej hviezdy. Patril medzi ťahúňov srbských národných tímov do 19 a 20 rokov, ktoré žali medzinárodné úspechy. Momentálne podáva dlhodobo kvalitné výkony v talianskom Laziu Rím. Množia sa ponuky na jeho prestup, ale klub aj on odolávajú. Odísť vraj môže, ale nie za menej než 90 miliónov eur.

„Kouč robí nomináciu a keď sa má výsledky, tak má pravdu. Na MS sme sa kvalifikovali bez neho, no nie? Mal som ho zavolať? Teoreticky áno. Nič proti nemu nemám, ale nikto nemá garantované miesto v zostave,“ tvrdil dnes už bývalý srbský kouč Muslin, ktorý ho pôvodne nenominoval na šampionát. Zväzový predseda Slavisa Kokeza ale nesúhlasil a trénera vyhodil.

Keď mu v roku 2015 nevyšiel prestup do Fiorentiny rozplakal sa. Fialky ho odmietli kúpiť, pretože s transferom nesúhlasil hneď, ale chcel sa poradiť so svojou priateľkou. Dnes má Sergej Milinkovič 23 rokov, patrí medzi najlepších hráčov celej Serie A a na Mundiale v Rusku sa od neho očakávajú veľké veci.

Kvalitu na to rozhodne má, tomuto futbalistovi nechýba prakticky nič. „Osobne sa vidím ako playmaker. Je to moja obľúbená pozícia a hrá sa mi tam dobre, potvrdila to aj minulá sezóna v Laziu,“ opísal sám seba Sergej Milinkovič – Savič pre portál FIFA.com. Ak sa bude dariť tomuto hráčovi, strhne spolu aj ostatných a Srbi môžu zažiť veľmi príjemné majstrovstvá.