Main Content

Neymar nie je fit, no mal by nastúpiť

nedeľa, 17. jún 2018 08:44 | Autor: TASR

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Rostov 16. júna (TASR) - V úvodnom zápase Brazílie na MS v Rusku by mal od začiatku zápasu na hrote útoku nastúpiť Neymar. Tréner Tite však priznal, že jedna z opôr tímu stále nie je úplne zdravá.

Päťnásobní svetoví šampióni nastúpia v nedeľu večer v Rostove o 20.00 h proti Švajčiarsku a očakáva sa, že Neymar bude hrať od začiatku na svojom poste. "Neymar ešte nie je na 100 percent v poriadku. Ale napriek tomu je fyzicky veľmi silný a rýchly. Aj keď ešte nie je úplne ok, je na tom tak dobre, aby mohol odovzdať zo seba to, čo vie," povedal brazílsky tréner. Neymar sa v sobotu na tréningu predstavil v dobrej nálade. Tréner zároveň priznal, že jediným otáznikom v jeho zostave je stredopoliar Fred, ktorý sa stále zotavuje z poranenia členka.

Odkedy Tite prevzal "kanárikov", prehralo jeho mužstvo iba raz v 21 zápasoch a bolo prvým z 31 tímov, ktoré sa kvalifikovalo do Ruska. "Som spokojný s tým, ako sme hrali. Musíme v tomto pokračovať aj na MS," povedal kormidelník Brazílie, no jeho tím rešpektuje silu súpera: "Majú dve obranné línie a hrajú veľmi dobre, sú rýchli v útoku. Analyzovali sme našich protivníkov a myslím si, že Švajčiarsko je najsilnejším tímom, ktorému budeme čeliť, samozrejme s výnimkou Nemecka, ktoré hrá inú ligu," dodal asistent trénera Cleber Xavier.