Main Content

Andersen vyhral 6. etapu Okolo Švajčiarska, na čele pokračuje Porte

štvrtok, 14. jún 2018 19:00 | Autor: TASR

Peter Sagan (vľavo)
Peter Sagan (vľavo) | zdroj: TASR

Gommiswald 14. júna (TASR) - Víťazom horskej 6. etapy 82. ročníka cyklistických pretekov Okolo Švajčiarska sa stal Dán Sören Kragh Andersen z tímu Sunweb.

Na druhom mieste skončil Austrálčan Nathan Haas (Kaťusa-Alpecin), tretiu priečku obsadil Španiel Gorka Izagirre (Bahrain Merida). Na čele celkového poradia pokračuje Austrálčan Richie Porte z tímu BMC.

Štvrtkový úsek dlhý 186 kilometrov viedol z Fieschu do Gommiswaldu. Po štarte uniklo šestnásť jazdcov, ku ktorým sa pridali ešte Belgičania Tim Declercq a Iljo Keisse z tímu Quick-Step Floors. Na vrchole horskej kategórie Furkapass uchmatol dvadsať bodov Haas a skupina pokračovala so štvorminútovým náskokom na pelotón. V stúpaní na Klausenpass sa jej rady preriedili a priesmyk ako prvý prekonal po sólo akcii Rein Taaramäe (Direct Energie). Estónec sa vzápätí rozhodol počkať na kolegov.

Päťdesiat kilometrov pred cieľom na čele bojovala osmička Haas, Taaramäe, Izagirre, Andersen, Michael Gogl (Trek-Segafredo), Maxime Monfort (Lotto Soudal), Cyril Gautier (AG2R La Mondiale) a Mark Christian (Aqua Blue Sport) s približne trojminútovým náskokom na pelotón vedeným jazdcami BMC. Tempo však bolo nad sily Taaramäea a Christiana. Súboj o vavríny rozhodol v 2,4 km dlhom záverečnom stúpaní vo svoj prospech Andersen, ktorý sa dopredu prepracoval až v závere etapy.