Main Content

Mario Götze je blízko prestupu do Premier League

štvrtok, 14. jún 2018 11:55 | Autor: Timotej Gašper

Götze sa po dlhej rekonvalescencii vrátil do hry
Götze sa po dlhej rekonvalescencii vrátil do hry | zdroj: © TASR

Od čias jeho najväčšej slávy je to už dávno, no podľa britských médií ho z úzadia späť na vrchol plánujú dostať viaceré celky z anglickej Premier League.

V roku 2014 rozhodol gólom v predĺžení o triumfe Nemcov na Majstrovstvách sveta, bol vnímaný ako najlepší ofenzívny tvorca hry a priaznivci Bayernu i Nemecka mu ležali pri nohách. Táto skutočnosť bola veľmi pekná, no už dávno neplatí. Gotze sa v kádri Bavorov nedokázal nájsť a po výmene viacerých postov napokon vymenil klub. Ako navrátilec do miesta, kde to všetko začalo, načal dortmundský reštart pomerne dobre, no neskôr aj kvôli netypickému zraneniu zmizol zo scény.

26 ročný futbalista je podľa portálu SkySports.com teraz pripravený na výzvu z Premier League, kde o jeho služby aktívne bojuje trio West Ham, Everton a Arsenal Londýn. Síce možno nejde o tie najprestížnejšie kluby na Ostrovoch s výnimkkou GUnners, no Gotze sa musí zmieriť s faktom, že už dávno nie je hviezda svetového formátu. SkySports tiež píše, že spomínané trio anglických celkov sa musí poponáhľať, keďže Gotzeho mali vraj kontaktovať aj zástupcovia francúzskeho Marseille a španielskej Valencie. Mario potrebuje nový impulz a ak sa dostane do hernej pohody, možno už čoskoro opäť uvidíme jeho ofenzívne kúzla.