Main Content

Marko Daňo sa vyjadril k svojej budúcnosti vo Winnipegu Jets

štvrtok, 14. jún 2018 10:53 | Autor: Marek Ďaďo

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

23-ročný slovenský útočník má za sebou najhoršiu sezónu v kanadsko-americkej Národnej hokejovej lige. Daňo je však odhodlaný presvedčiť trénerov a o svoje miesto v tíme Jets poriadne zabojovať.

Odchovancovi trenčianskeho hokeja skončila u Jets zmluva, no verí, že sa preňho nájde miesto v tíme aj na budúcu sezónu. „Zmluva sa mi skončila, no majú na mňa stále právo. Zmluvy sa budú riešiť v období draftu a uvidíme, či mi ponúknu kvalifikačnú,“ uviedol Daňo v rozhovore pre Nový Čas.

Krátko po vypadnutí Winnipegu s neskorším finalistom z Vegas absolvoval Slovák stretnutia s manažmentom. Podľa jeho vlastných slov chodil na štadión vždy prvý a domov odchádzal posledný, čo bolo samozrejme sympatické aj vedeniu Stíhačiek. V tíme budoval dobrú náladu a navyše bol vždy pripravený naskočiť do zápasu v prípade potreby.

Daňo o svojej budúcnosti stále nemá jasno. Vo Winnipegu chce zostať, no kompetentní mu nevedia zaručiť novú zmluvu. Letný trh je nevyspytateľný. Z pohľadu slovenského fanúšika by bolo výborné, aby sa v zámorskej profilige udržalo čo najviac krajanov. Ich počet je oproti minulosti rapídne nižší a napovedá to aj o kvalite celého slovenského hokeja.

V sezóne Daňo nastúpil iba v 23 zápasoch a na svoje konto si pripísal 3 body za 2 góly1 asistenciu. Na trestnej lavici si odsedel 6 minút a v tabuľke pravdy mu svieti nepriaznivé číslo -2. Verme, že v prípade podpísania novej zmluvy dostane v nasledujúcej sezóne oveľa viac priestoru.