Main Content

Belgicko je výborne pripravené na MS. Chvália ho média v Španielsku aj Anglicku

utorok, 12. jún 2018 10:08 | Autor: TASR

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Brusel 12. júna (TASR) - Futbalistom Belgicka vyšla generálka na svetový šampionát v Rusku. V Bruseli si poradili s ďalším účastníkom MS z Kostariky 4:1 a neprehrali osemnásť zápasov za sebou, pričom v pätnástich zvíťazili.

Zverenci Roberta Martineza v pondelok prehrávali po presnom zásahu Bryana Ruiza, ale ešte do prestávky otočili skóre Dries Mertens a Romelu Lukaku. Po zmene strán pridali ďalšie góly opäť Lukaku a Michy Batshuayi.

Na výkon Belgicka zareagovali aj zahraničné médiá. "Belgicko prichádza do Ruska po pôsobivom výkone," napísal The Sun. Španielsky denník Marca ocenil nielen výsledok, ale najmä hru: "Výsledok je jasný, ale herná dominancia ešte viac. Belgičania prevalcovali Kostariku. Všetci favoriti MS musia byť na pozore."

Skvelá forma Belgicka trvá už dva roky. Prehrali 1. septembra 2016 doma v príprave so Španielskom 0:2, odvtedy ťahajú šnúru 18 zápasov bez prehry s 15 výhrami. Sériu prípravných stretnutí pred MS odštartovali 10. novembra, v šiestich dueloch sa stretli iba s účastníkmi turnaja v Rusku. Zvíťazili nad Japonskom (1:0), Saudskou Arábiou (4:0), Egyptom (3:0) aj Kostarikou. Remizovali s Mexikom (3:3) a Portugalskom (0:0). "Na MS sme pripravení na sto percent. Dosiahli sme veľký pokrok, rástli sme od zápasu k zápasu," uviedol tréner Martinez.

V pondelok odišiel predčasne z ihriska Eden Hazard, v 70. minúte ho tréner vystriedal po súboji s protihráčom. Martinez však potvrdil, že nejde o nič vážne: "Inkasoval kopanec, nič viac. Eden je v poriadku."