Main Content

Prestúpi LeBron James do Golden State Warriors?

utorok, 12. jún 2018 07:21 | Autor: Jakub Vaverka

LeBron James
LeBron James | zdroj: © TASR

LeBron James dotiahol Cleveland Cavaliers do ďalšieho finále NBA, ale jeho klub opäť neuspel. Golden State Warriors bol nad sily Cavs. LeBrona mal úspech primäť k tomu, že rozmýšľa o odchode niekam inam.

Finále NBA bolo v posledných štyroch rokoch totožné. Cavaliers z Clevelandu vyzvali Warriors z Golden State. Len raz sa však radovali Cavs. Naopak, hetrik si zapísal celok z kalifornského mesta Oakland. Prehrávať s najlepším tímom súčasnosti už nebaví najväčšiu hviezdu ligy LeBrona Jamesa. Zámorské médiá okamžite po konci finálovej série začali špekulovať o tom, že by tento Američan mohol v lete zmeniť pôsobisko.

James má kontrakt s Clevelandom do roku 2019, potom sa stane voľným hráčom. Aktuálne hrá doma a jeho tím patrí medzi najlepšie v lige, ale po odchode Irvinga ostal LeBron takpovediac na všetko sám a to mu začína liezť krkom. Existovať má hneď celá plejáda celkov, ktoré by ho veľmi radi pred nasledujúcim ročníkom získali.

LeBron James
LeBron James | zdroj: TASR

Jedným z klubov, ktoré majú o globálnu športovú hviezdu záujem majú byť aj majstrovskí Warriors. Renomovaný novinár Stephen A. Smith z americkej televíznej stanice ESPN informoval o spojení James – Golden State. „LeBron sa stretne počas prestávky medzi sezónami s predstaviteľmi Warriors. Existuje scenár, podľa ktorého by sa štvornásobný najužitočnejší hráč ligy mohol pridať k supertímu.“

K Smithovi sa pridáva aj ďalší americký reportér, Chris Broussard zo stanice Fox Sports.. „Súťaživosť je pre šport nevyhnutná, o tom to celé je. Možné získané tituly ale nezmenia nič na tom, že James je najlepší hráč súčasnosti a možno aj všetkých čias.“

LeBron James
LeBron James | zdroj: TASR

 Prestup LeBrona Jamesa do Oaklandu by ale nebol jednoduchý. Warriors sú známi svojím tímovým poňatím hry, pričom tento hviezdny Američan je zvyknutý, že hra je poskladaná okolo neho. Dokonca existujú reporty, že Draymond Green, jeden zo strojcov úspechu Golden State, by v prípade Jamesovho príchodu odišiel.

Problémom by bol taktiež platový strop, veď hráči ako Curry, Durant, Thompson či spomínaný Green nie sú lacní. Avšak, keď sa chce, dá sa všetko. Okrem GSW majú mať o LeBrona záujem aj Boston Celtics Houston Rockets. V prvom menovanom celku by sa James stretol so svojím bývalým spoluhráčom Kyriem Irvingom, Houston by zas znamenal spoluprácu s hviezdnym Jamesom Hardenom. Do boja sa chystajú zapojiť aj San Antonio Spurs, Philadelphia 76ers, Miami Heat či Los Angeles Lakers.