Main Content

Vegas mohli získať Erika Karlssona. Uprednostnili však budúcnosť

pondelok, 11. jún 2018 16:43 | Autor: Marek Ďaďo

Erik Karlsson
Erik Karlsson | zdroj: TASR

Len pred pár dňami sa skončila sezóna a na svetlo sveta sa začínajú vyplavovať informácie, ku ktorým sa novinári predtým nedostali. Medzi jednu z najzaujímavejších udalostí sa jednoznačne zaraďuje pokus nováčika z Vegas o získanie azda najväčšej obrannej hviezdy zámorských klzísk.

Tesne pred uzávierkou prestupov sa podľa Elliota Friedmana z kanadskej televízie Sportsnet pokúsili Rytieri uloviť Erika Karlssona, najväčšiu hviezdu a kapitána Ottawy Senators. Ako informuje portál prohockeyrumors.com, celá výmena padla na jedinom hráčovi. Senátori sa podľa všetkého dožadovali najväčšieho mladého talentu a celkovej 6-ky draftu 2017, Codyho Glassa, ktorý v sezóne nastupoval za celok Portland Winterhawks pôsobiaceho vo WHL.

Glass je najperspektívnejším korčuliarom Vegas. V uplynulej sezóne zaznamenal neuveriteľných 102 bodov v 64 zápasoch. Možno však práve Erik Karlsson mohol byť práve tou správnou ingredienciou, ktorý by dokázala nováčika doviesť až na samotný vrchol. To sa už ale nedozvieme. Na tomto príklade je však viditeľné, že Vegas sa stará najmä o svoju budúcnosť, nakoľko disponujú radou talentov. V minuloročnom drafte vyberali až 6-krát v prvých troch kolách, pričom hneď 3 voľby mali v prvom kole.

Už o necelé 3 týždne sa otvára trh s voľnými hráčmi a tohtoročný finalista bude pravdepodobne aktívny. George PcPhee, generálny manažér, by sa mohol pokúsiť získať iného „Karlssona“. Tím by mohol posilniť čerstvý šampión, John Carlson, ktorý bude po Johnovi Tavaresovi azda druhou najžiadanejšou akvizíciou. Vegas nemé podpísané kontrakty s radou hráčov, ktorí nastupovali v tejto sezóne a rozhodne bude zaujímavé sledovať aké kroky počas leta podniknú. Napodobniť uplynulý ročník bude nesmierne ťažké.