Main Content

Vitalija Klička uviedli do Siene slávy: Nie je to realita, je to sen!

pondelok, 11. jún 2018 09:08 | Autor: TASR

Vitalij Kličko
Vitalij Kličko | zdroj: TASR

Canastota 11. júna (TASR) - Ukrajinského boxera Vitalija Klička v nedeľu slávnostne uviedli do Medzinárodnej boxerskej siene slávy.

Do prestížnej spoločnosti sa dostali aj nemecký promotér Klaus-Peter Kohl spolu s komentátormi Stevem Albertom a Jimom Grayom. Ocenili aj Sida Terrisa, ringového rozhodcu Johnnyho Addiea a promotéra Lorraineho Chargina, všetkých troch in memoriam.

Kličko zvolili do siene slávy vlani v decembri, tri roky po tom, ako sa rozhodol opäť vstúpiť do politiky v rodnej Ukrajine. "Nie je to realita, je to sen," uviedol Kličko na slávnostnej ceremónii v Canastote. "Nikdy som neočakával, že budem v sieni slávy a že sa jedného dňa stanem svetovým šampiónom v USA. Som hrdý, že som v spoločnosti takých boxerských legiend, ako je napríklad Muhammad Ali," citovala ho agentúra AP.

Vitalij Kličko má v zbierke trofejí aj olympijské zlato z roku 1996 z Atlanty v hmotnostnej kategórii do 91 kg. V profiringu odboxoval 69 zápasov, 64 z nich vyhral, v 53 dueloch súpera zložil pred limitom. Dlhé roky bol držiteľom majstrovských opaskov všetkých boxerských organizácií IBF, WBA, WBO a IBO.