Main Content

Začína vykupovanie spod zmlúv? Zaujímavé kroky môžu spraviť v Edmontone a San Jose

nedeľa, 10. jún 2018 15:57 | Autor: Marek Ďaďo

Milan Lucic
Milan Lucic | zdroj: TASR

Blíži sa 1. júl, čo znamená, že sa otvára trh s voľnými hráčmi. Zatiaľ čo niektoré tímy majú pod platovým stropom dostatok priestoru aby sa poriadne posilnili, niektoré sa len tak tak zmestia do rozpočtu.

Práve tieto mužstvá sú nútené urobiť hneď niekoľko výmen, či dokonca vykúpiť svojich hráčov zo zmluvy, aby sa aj oni mohli zapojiť do boja o tie najvzácnejšie klenoty.

Internetovými vodami začali plávať informácie, že tím Edmontonu OilersSan Jose Sharks majú taktiež záujem o vykúpenie niektorých hráčov. Konkrétne sa jedná o Milana Lucica (Oilers) a Paula Martina (Sharks). Oku pozorného fanúšika neunikne fakt, že by išlo o vskutku zaujímavý ťah, nakoľko Olejári majú pred budúcou sezónou voľných takmer 20 miliónov pod platovým stropom a Žraloci sú na tom s necelými 17 miliónmi veľmi podobne.

V prípade 30-ročnéhoLucica by mu muselo vedenie Olejárov zaplatiť 11 miliónov dolárov, pričom v nasledujúcej sezóne by sa tímu vedenom Connorom McDavidom pod platovým stropom uvoľnilo 2,76 milióna. Ako uvádza aj portál TSN, Lucic má klauzulu o nevymeniteľnosti až do konca sezóny 2020/2021. Momentálne má zmluvu platnú až do leta 2023.

Paul Martin má zmluvu platnú už iba nasledujúcu sezónu, no vzhľadom k jeho veku (37 rokov) by sa ho podľa portálu The Athletic chcelo vedenie Sharks „zbaviť“ pravdepodobne už teraz. Jeho vykúpením by sa ich priestor pod platovým stropom rozšíril o 2,83 milióna. Vzhľadom k nedávnemu vyhláseniu Joea Thorntona, v ktorom uvádza, že ak oňho prejavia Žraloci záujem aj v nasledujúcej sezóne, je ochotný pristúpiť na výrazné zníženie platu, môžu na trhu s voľnými hráčmi vymyslieť vskutku zaujímavé kroky. Príchod Johna Tavaresa by teda nebol žiadnym prekvapením.