Main Content

Ďalší veterán NHL pravdepodobne ukončí kariéru

piatok, 8. jún 2018 11:57 | Autor: Marek Ďaďo

Scott Hartnell
Scott Hartnell | zdroj: TASR

Dlhoročná opora tímov z Nashvillu, Philadelphie a Columbusu, Scott Hartnell, sa musí pomaly zmieriť s možným koncom v najlepšej hokejovej lige sveta. Novopečený otec si bude pravdepodobne zvykať na nový život.

Vedenie Nashvillu Predators, kam sa minulé leto Hartnell vrátil po dlhých 10 sezónach, mu oznámilo, že s ním do budúceho ročníka nepočíta a od 1. júla sa stane nechráneným voľným hráčom. V meste country pritom zarábal „iba“ 1 milión dolárov ročne, čo je oproti takmer 5 miliónom z minulých sezón poriadny rozdiel.

„Nie je žiadnym tajomstvom, že som skoro na konci kariéry. Ak sa moja kariéra skončí v lete, je veľa vecí na ktoré sa môžem tešiť,“ cituje 36-ročné krídlo portál tennessean.com.

Hartnell nastúpil za tím Preds v uplynulej sezóne do 62 zápasov a nazbieral v nich 24 bodov za 13 gólov a 11 asistencií.

Rodák z kanadskej Reginy vie, že už nie je žiadny mladík a jeho úloha v potenciálnom novom tíme by bola dozaista iná ako tomu bývalo na začiatku jeho púte v zámorskej profilige. „Viem, že nie som hráč do prvej či druhej formácie,“ skonštatoval Hartnell vo svojom vyhlásení. „Pokiaľ mi v júli niekto zavolá a bola by to skvelá príležitosť pre mňa aj moju rodinu, myslím si, že by som nový kontrakt prijal.“

Bude zaujímavé sledovať, či jeden z 31 tímov Národnej hokejovej ligy siahne po skúsenom útočníkovi. Pokiaľ novú zmluvu nepodpíše, bude sa mať komu venovať, nakoľko sa mu 21. mája narodil prvý syn. Na záver iba zhrnieme, že Hartnell vo svojej kariére odohral 1249 zápasov, v ktorých zaznamenal 707 bodov za 327 gólov a 380 asistencií. Okrem trofeje určenej víťazovi nórskej ligy však žiaden iný úspech nezaznamenal.