Main Content

Slovan hlási prvú letnú posilu: Týchto štyroch hráčov poslal k vode

štvrtok, 7. jún 2018 18:10 | Autor: Filip Chudý

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislavský Slovan sa už pripravuje na novú sezónu. V jeho kádri nastali už aj prvé zmeny. Aké?

ŠK Slovan Bratislava vo štvrtok 7. júna ako prvý z účastníkov Fortuna ligy začal prípravu na novú sezónu. Jeho prvou letnou posilou sa stal 26-ročný brankár Matúš Ružinský, ktorý Seredi na jar vychytal postup do najvyššej súťaže. „Chceli sme posilniť brankársky post skúsenejším hráčom. Ružinský má za sebou výbornú sezónu, získal už dostatok skúseností, no zároveň má veľkú túžbu sa zlepšovať. Sme presvedčení, že s Michalom Šullom vytvoria kvalitné brankárske duo a že zároveň budú príkladom pre našich mladých brankárov,“ povedal pre klubový web Ivan Kmotrík ml., viceprezident klubu.

Ten zároveň priznal, že evidujú veľký záujem viacerých klubov o služby Dominika Greifa. Je teda pravdepodobné, že Greif zamieri na hosťovanie do jedného z klubov najvyššej súťaže. Isté je už to, že po vypršaní zmluvy zo Slovana odchádza ďalší brankár Frederik Valach, ktorý robil na jar dvojku.

V belasom drese nebude pokračovať ani trio Diamantis Chouchoumis, Lukáš Droppa a Filip Oršula. Zmluva sa končí aj Erikovi Čikošovi, no toho si chce Slovan udržať. „S Erikom prebehli prvé rokovania o predĺžení spolupráce. Uvidíme, ako sa rokovania budú ďalej vyvíjať. Verím, že nájdeme spoločnú reč a že rokovania o novej zmluve dopadnú úspešne,“ prezradil viceprezident klubu pre skslovan.com.

Ročné hosťovanie v Lechu Poznaň sa v júni končí Vernonovi de Marcovi. Argentínsky obranca sa počas prípravy vráti do Slovana Bratislava a zapojí sa do letnej prípravy s mužstvom.K prvému tímu sa v úvode letnej prípravy pripojili štyria hráči z Akadémie ŠK Slovan. Šancu v A-mužstve dostanú brankár Martin Trnovský, obranca Samuel Kozlovský, krídelník David Hrnčár a útočník David Strelec.

„Počas letného prestupového obdobia neplánujeme výraznejšie zásahy do kádra. Káder je stabilizovaný, odišli akurát hráči, ktorým sa končila zmluva a na jar v podstate vôbec nezasiahli do zápasov. Prezradím, že počas letného prestupového obdobia by sme chceli zvýšiť konkurenciu v krídelnom priestore. Sme v rokovaní s viacerými hráčmi, keďže sú to kvalitní futbalisti, rokovania sú veľmi náročné a uvidíme, ako sa vyvinú,“ uzavrel pre klubovú stránku Kmotrík ml.