Main Content

Del Potro v semifinále Roland Garros proti Nadalovi: Bude to výzva!

štvrtok, 7. jún 2018 17:41 | Autor: TASR

Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro | zdroj: TASR

Paríž 7. júna (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal tretím semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Najvyššie nasadený obhajca titulu si vo štvrťfinále poradil s jedenástkou "pavúka" Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom 4:6, 6:3, 6:2, 6:2. Zápas v stredu prerušili za stavu 4:6, 5:3 a 30:15 v druhom sete pre dážď. V piatkovom semifinále nastúpi desaťnásobný parížsky šampión proti Argentínčanovi Juanovi Martinovi del Potrovi, ktorý zdolal Chorváta Marina Čiliča 7:6 (5). 5:7, 6:3, 6:4.

Schwartzman na začiatku zápasu zaskočil Nadala, hral agresívne, dokázal Španiela rozbehať. Za stavu 4:4 prelomil Nadalovo podanie a po potvrdení brejku ukončil jeho sériu 37 víťazných setov na antukovom vrchole sezóny. Aj úvod druhého dejstva vyšiel lepšie Argentínčanovi, ktorý sa po brejku v piatom geme ujal vedenia 3:2. Zápas však potom po prvý raz prerušili pre dážď a prestávka pomohla najväčšiemu favoritovi na zisk titulu. Nadal zrýchlil hru, začal diktovať tempo výmen a vďaka zisku troch gemov v rade otočil na 5:3. Vo štvrtkovej dohrávke dotiahol druhý set do úspešného konca a v treťom i štvrtom už na dvorci dominoval.

Nadal označil zápas so Schwartzmanom za veľmi náročný. "Diego hral v úvode duelu sebavedomo, triafal skvelé údery. Dažďová prestávka mi veľmi pomohla. Upokojil som sa, začal som hrať s väčšou chuťou, pridal som na agresivite a celé sa to napokon zvrtlo v môj prospech. V treťom i vo štvrtom sete som cítil pozitívnu energiu, uvoľnil som sa, čo prospelo mojej hre. Na kurte som urobil dobré rozhodnutia. Som šťastný, že som v Paríži opäť medzi elitným kvartetom," povedal antukový kráľ v pozápasovom rozhovore s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Zápas medzi del Potrom a Čiličom prerušili v tajbrejku prvého setu za stavu 5:5. V dohrávke získal Argentínčan prvý set vo svoj prospech. V druhom mal síce navrch Čilič, no v treťom i štvrtom slávil úspech del Potro, ktorý upravil vzájomnú bilanciu s Chorvátom na 11:2. Na antuke s ním ešte neokúsil trpkosť prehry. V semifinále Roiand Garros je DelPo druhýkrát, prvýkrát sa dostal medzi najlepšiu štvoricu v roku 2009. Del Potro prežíval cenný úspech veľmi emotívne a v pozápasovom rozhovore s niekdajším francúzskym tenistom Fabricom Santorom sa rozplakal. "Je skvelé cítiť podporu fanúšikov i mojej rodiny. Ďakujem vám všetkým, Paríž milujem, Je ťažké opísať slovami to, čo teraz cítim. Som šťastný, že moje zápästie mi teraz umožňuje hrať svoj najlepší tenis pred fantastickými divákmi. Semifinále proti Rafovi Nadalovi bude pre mňa veľká výzva," uviedol šampión US Open z roku 2009.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Juan Martin del Potro (5-Arg.) - Marin Čilič (3-Chor.) 7:6 (5), 5:7, 6:3, 6:4
Rafael Nadal (1-Šp.) - Diego Sebastian Schwartzman (11-Arg.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:2