Main Content

Nový rekord je na svete: Hokejová kartička sa predala za desaťtisíce dolárov!

štvrtok, 7. jún 2018 12:19 | Autor: Marek Ďaďo

Koláž - hokejová kartička McDavid
Koláž - hokejová kartička McDavid | zdroj: Pixabay.com

Na svete je obrovské množstvo fanúšikov, ktorí svoje kluby podporujú tými najrôznejšími spôsobmi. Je medzi nimi aj veľa zberateľov, ktorí sú ochotní za nejaký ten cenný predmet utratiť obrovské peniaze.

To, kam až dokážu zájsť fanúšikovia či zberatelia, demonštruje správa týkajúca sa kartičky hviezdy Edmontonu Oilers, Connora McDavida, z jeho nováčikovskej sezóny v NHL. Ako informoval portál globalnews.ca, zberateľský kúsok sa vydražil za rekordných 55 655 americký dolárov.

Jedná sa o kartu zo série Upper Deck The Cup 2015, ktorá okrem obrázku kapitána Olejárov obsahuje aj kúsok z jeho dresu. V aukcii padlo celkovo 80 ponúk na kúpu. Kartička sa automaticky stala najdrahším kúskom v modernej ére ľadového hokeja a z prvého miesta odstavila inú kartu, opäť McDavida, ktorá bola v roku 2017 odkúpená za 18 100 dolárov.

Celá dražba bola zastrešovaná spoločnosťou PWCC Marketplace, ktorá predajnú sumu aj sama potvrdila. Sortiment mladej hviezdy je od jej vstupu do NHL najvyhľadávanejším spomedzi všetkých hráčov. Niet sa čomu čudovať - vo svojich „plných“ sezónach získal McDavid 2-krát Art Ross Trophy udeľovanú najproduktívnejšiemu hokejistovi základnej časti, kedy v oboch prípadoch pokoril magickú hranicu 100 bodov.

Kartička Connor McDavid
Kartička Connor McDavid | zdroj: globalnews.ca