Main Content

Firmino reagoval na vyhlásenie Ramosa: Nebral si servítku pred usta!

štvrtok, 7. jún 2018 11:39 | Autor: Martin Gregor

Firmino, Ramos
Firmino, Ramos | zdroj: TASR

Od finále Ligy majstrov už ubehli takmer dva týždne, no téma, ako Sergio Ramos negatívne ovplyvnil výkon Liverpoolu v kyjevskom finále je stále horúca.

Kým v úvodných dňoch po finále sa špekulovalo najmä o tom, či Sergio Ramos spôsobil Mohamedovi Salahovi zranenie ramena úmyselne, alebo išlo o nešťastnú náhodu, v priebehu posledného týždňa sa hovorí najmä o tom, že jeho stret s Lorisom Kariusom mohol spôsobiť brankárovi Liverpoolu otras mozgu a to je hlavným dôvodom jeho dvoch fatálnych chýb v zápase. Naznačili to totiž Kariusove vyšetrenia u amerických doktorov.

Ramosovi tieto obvinenia nedali pokoj a rozhodol sa na ne reagovať. "Nechcel som o tom hovoriť, pretože nakoniec by sa to všetko nafúklo a obrátilo proti mne. Ale keď sa pozorne pozriem na celú situáciu, Salah ma najskôr chytí za ruku a ja padám opačným smerom. On sa chytí za druhé rameno, nie za to ľavé, ktorým ma držal. Ale ľudia povedia, že som sa zachoval ako džudista," uviedol Ramos.

Pokiaľ išlo o Kariusa, bol však trochu ironický: "Brankár povie, že bol otrasený po zrážke so mnou? Potom mu nabudúce môže napríklad Firmino povedať, že má chrípku len preto, lebo na neho kvapol môj pot."

Keďže Ramos zapojil do celej kauzy aj Roberta Firmina, ktorý s ňou (okrem toho, že je hráčom Liverpoolu) nemá absolútne nič spoločné, novinári sa spýtali na názor aj brazílsku hviezdu The Reds. Ten priznal, že vyhlásenie Ramosa evidoval a nebral si v odpovedi servítku pred ústa:

,,Preferoval by som to nekomentovať. Ale keďže je to šampión, asi mal nejaký dôvod, aby to povedal. Myslím si, že je to idiot, ale všetko je v poriadku,” vyhlásil Firmino počas tlačovej konferencie Brazílčanov, ktorí sa pripravujú na svetový šampionát.