Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (22.8.2011)

pondelok, 22. august 2011 18:45 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (22.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (22.8.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Chelsea získala Matu!

Valencia na svojich oficiálnych stránkach dnes potvrdila prestup Juana Manuela Matu do londýnskej Chelsea. Španielsky klub sa podľa autorov článku dohodol s anglickým gigantom na odstupnej čiastke vo výške 30 miliónov eur. 23-ročný krídelnik, ktorý prišiel do Valencie pred štyrmi sezónami si tak splní životný cieľ hrať za popredný tím v Premier League. 

Osvaldo ešte dnes do AS Rím


Pablo Daniel Osvaldo by mal ešte v priebehu dnešného dňa podpísať zmluvu v poradí už so šiestim klubom v jeho profesionálnej kariére. Po angažmánoch v Atalante, Lecce, Fiorentine, Bologni a naposledy aj v španielskom Espanyole by sa mal podľa talianskych novinárov ešte dnes stať právoplatnou posilou AS Rím. 25-ročný futbalista má za sebou vydarenú minulú sezónu, po ktorej výrazne stúpla jeho cena. Espanyol zaňho pred dvoma rokmi zaplatil 4,5 milióna eur. Dnes je jeho cena viac než trojnásobná.

AC Miláno sa ešte posilní


Tréner milánskeho AC Massimiliano Allegri priznal, že klub ešte nemá pred novou sezónou uzavretú súpisku a vyhlásil, že do kádru úradujúceho majstra Serie A by mal pribudnúť ešte minimálne jeden záložník. Najhorúcejším kandidátom na tento post je Alberto Aquilani z Liverpoolu.  

Podolski zostane v Kolíne


Lukas Podolski, ktorého meno sa v posledných dňoch spomínalo v súvislosti s prestupom do tureckého Galatasarayu, ostane aj v najbližších mesiacoch v mužstve 1. FC Kolín. Potvrdil to dnes tréner Kolína Stale Solakken, ktorý zároveň vyhlásil, že Podolski je hráčom hodným pre jeden z veľkoklubov a nie pre “druhotriedny” Galatasaray.

Neapol odmietol ponuku za Lavezziho


Vedenie Neapolu, v drese ktorého hráva aj náš Marek Hamšík, dnes odmietlo ponuku Petrohradu vo výške 18 miliónov eur za argentínskeho útočníka Ezequiela Lavezziho.

Kopúnek definitívne hráčom AS Bari


Hrdina z MS 2010 Kamil Kopúnek, ktorý strelil víťazný gól Slovenska v zápase s Talianskom sa dnes upísal na tri sezóny AS Bari. Taliansky klub, ktorý v uplynulej sezóne aj za prítomnosti Kopúnka vypadol zo Serie A podpísal s 27-ročným Slovákom hrajúcim na poste defenzívneho stredopoliara trojročnú zmluvu.

Inter chce získať Kuyta z Liverpoolu


Agent Dirka Kuyta Rob Jansen dnes vyhlásil, že za ofenzívne ladeného Holanďana dnes Liverpoolu predložil oficiálnu ponuku taliansky veľkoklub Inter Miláno, ktorý hľadá vhodnú náhradu za Samuela Eto’oa. Podľa hráčovho agenta si Dirk zobral čas na rozmyslenie. Ako je známe Inter chcel získať Kuyta už v minulej sezóne, keď na lavičke Nerazurri pôsobil bývalý tréner “The Reds” Rafa Benítez.