Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Maroko – Slovensko

utorok, 5. jún 2018 10:34 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov
Hodnotenie slovenských hráčov | zdroj: TASR

V poslednom tohtosezónnom zápase sme síce viedli, ale aj tak s Marokom prehrali 1:2. Ako si počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Michal Šulla (6,5) – V úvode mu pomohla žrď po strele Ziyecha, pričom v tomto prípade to mal radšej istiť zákrokom a nespoliehať sa na šťastie. No pri zvyšných strelách z diaľky si počínal dobre, pričom sa vyznamenal pri tých z kopačky Boussoufu a Da Costu. Prvému menovanému skvele chytil aj gólovú hlavičku. Za inkasované góly nemohol. No vôbec nešiel počas duelu do centrov, čím nepomohol defenzíve.

Boris Sekulič (5) – V úvode nedostúpil N. Amrabata, našťastie jeho strelu ale zblokoval, pričom takýchto menších zaváhaní mal viac. No bol to práve Sekulič, kto skvele vysunul za obranu Ďuriša pred šancou Hamšíka. Paradoxne, keď sa presunul v závere na ľavý kraj, zdal sa byť v rozohrávke istejší. Predviedol zopár dobrých nábehov do útoku, no bolo cítiť, že ešte nie je zohratý so spoluhráčmi, preto z toho nič nebolo.

Ľubomír Šatka (5) – Pôsobil nenápadne, čo je niekedy dobré, lenže bol nevýrazný. Snažil sa síce robiť všetko správne, no Škrtelov dôraz nemá, čo sa ukázalo hlavne vo vzduchu a v súbojoch, kde mal problémy. Aj preto sme dostali oba góly. Pri prvom mohol lepšie pozične brániť, pri druhom neodhlavičkovať iba k Belhandovi.

Milan Škriniar (5,5) – Všetko sa snažil hrať konštruktívne, no niekedy je lepšie loptu odkopnúť do stredu poľa, ako ju presne prihrať súperovi na kopačku pred pokutovým územím... Tiež nemôže mať červené oči, keď nesúhlasí s verdiktom rozhodcu (pritom arbiter mal pravdu) a následne vyrobiť kvôli tomu ešte aj nebezpečnú štandardku so žltou kartou. Takýchto výstrelkov už mal pritom v národnom drese viac. Za góly síce nemohol, ale nebol to ten suverénny Škriniar.

Tomáš Hubočan (5) – Smerom dopredu predviedol minimum, ba prakticky nič, no to ani nebola jeho úloha. Mal predovšetkým zavrieť ľavú stranu, čo sa mu skoro podarilo, nebyť toho, že akcia pred víťazným gólom išla z jeho strany. Navyše bol pri rohu najbližšie pri skórujúcom El Kaabim, ale nezabránil mu zakončiť. Na jeho obranu, nebol to jeho hráč.

Patrik Hrošovský (4,5) – Snaha tam bola, nebál sa operovať na veľkom priestore, lenže veľa tomu chýbalo. V medzihre veľmi nepomohol, v defenzíve občas nestíhal dostupovať, no počas jeho pobytu na trávniku sme neinkasovali.

Ondrej Duda (4) – Na pravom krídle bol stratený, veď previedol odtiaľ  len nepresný center na Hamšíka. Po zmene strán a zmene systému bol sekundárny útočník, čo mu sedelo viac. Lenže aj tak toho veľa neukázal.

Marek Hamšík (5) – Mal našu najväčšiu šancu v zápase, akú musí hráč jeho formátu premieňať. Ukázal niektoré svoje prednosti, ale bolo toho málo.

Juraj Kucka (5) – Získal niekoľko lôpt, vybojoval žltú kartu, lenže aj Kucka má na viac, ako ukázal v tomto stretnutí.

Róbert Mak (4) – Výrazne viac bránil ako útočil. Defenzíve síce pomohol, ale v ofenzíve prakticky neexistoval.

Michal Ďuriš (4,5) – Skvelá prihrávka na Hamšíka, ale to je tak asi všetko, keďže spoluhráči ho viac nezásobovali a on sa veľmi neponúkal. Naša ofenzíva bola proste slabá.

Ján Greguš (5) – Ako jediný z našich pochopil, že na gól treba vystreliť na bránu. No za to naša prvá aj posledná strela medzi žrde stála za to. No za veľa už nestálo jeho bránenie a celková práca v strede poľa, čo vyvrcholilo tým, že zle dostúpil Belhandu pri víťaznom presnom zásahu.

Albert Rusnák (4,5) – K asistencii prišiel ako slepé kura k zrnu, keďže mu odskočila lopta až k Gregušovi. Inak aj on na krídle viac bránil ako útočil.

Erik Pačinda (4) – Prehral hneď svoj prvý osobný súboj, čo iba naznačilo, že bude strácať lopty. Aj z toho dôvodu bol viac nebezpečný pre našu bránu ako súperovu. To sa akoby potvrdilo aj v jeho čistej šanci, keď namiesto strely chcel nezmyselne prihrávať.

Adam Nemec (4,5) – Vybojoval loptu a vysunul Pačindu do nájazdu, lenže to bola jeho jediná poriadna akcia. Tiež trpel na nedostatok podpory od spoluhráčov.

Stanislav Lobotka (5) – Pomohol našej hre smerom dopredu, veď krátko po príchode na trávnik bol na začiatku našej gólovej akcie. Lenže opäť sa potvrdilo, že v defenzíve s ním na ihrisku to nie je úplne ideálne. Po Holanďanoch aj Maroko nám najviac hrozilo stredom, pričom nám aj dalo dva góly. Hokejovou terminológiou povedané, má jeden mínusový bod.

Martin Valjent (bez známky) – Ukázal jeden nábeh, no viac práce mal vzadu.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon