Main Content

Kuriozita MS: Ostatné reprezentácie majú viac hráčov narodených vo Francúzsku než samotní Francúzi

pondelok, 4. jún 2018 12:00 | Autor: Martin Gregor

Higuain a Francúzsko
Higuain a Francúzsko | zdroj: TASR

Majstrovstvá sveta vo futbale so sebou prinášajú aj rôzne kuriozity. Jednou z nich je to, že v skupine G, v ktorej sú Belgicko, Tunisko, Anglicko a Panama uvidíme len zápasy bielych proti červeným. Stane sa tak len druhýkrát v histórii svetových šampionátov.

Ešte zaujímavejším faktom je, že na súpiskách ostatných účastníkov šampionátu sa nachádza viac hráčov narodených vo Francúzsku, než na samotnej súpiske “Les Bleus”. Je ich dokopy až 28, kým na súpiske Francúzska bude len 23 hráčov.

Najviac ich bude reprezentovať Tunisko, Maroko a Senegal. Zhodne po osem. Traja “rodení Francúzi” sú v tíme Portugalska a jeden v mužstve Argentíny. Možno ste to netušili, ale je ním Gonzalo Higuaín. Pravdou však je, že Higuaín, ktorý sa narodil v Brese, toho s Francúzskom veľa spoločné nemá a neovláda ani francúzsky jazyk.

Na zozname ešte k tomu chýba dánsky reprezentant Pierre-Emile Højbjerg, ktorý má od narodenia aj francúzske občianstvo vďaka tomu, že jeho mama je Francúzska. Narodil sa však v Kodani.

Podobná situácia sa stala aj v roku 2014 počas MS v Brazílií, kedy mali ostatné reprezentácie na súpiske 24 francúzskych rodákov.

Hráči narodení vo Francúzsku na súpiskách ostatných reprezentácií:

Tunisko : Mouez Hassen, Dylan Bronn, Yohann Benalouane, Syam Ben Youssef, Ellyes Shkiri, Saîf-Eddine Khaoui, Wahbi Khazri, Naïm Sliti

Maroko : Manuel Da Costa, Mehdi Benattia, Romain Saïss, Younès Belhanda, Fayçal Fajr, Youssef Aït Bennasser, Amine Harit, Khalid Boutaïb

Senegal : Abdoulaye Diallo, Kalidou Koulibaly, Youssouf Sabaly, Lamine Gassama, Salif Sané, Alfred N'diaye, Moussa Sow, M'baye Niang

Portugasko : Raphaël Guerreiro, Adrien Silva, Anthony Lopes

Argentína: Gonzalo Higuaín