Main Content

VIDEO+FOTO: Fehérváry ohúril počas testov pred draftom NHL

pondelok, 4. jún 2018 09:48 | Autor: Martin Gregor

Fehérváry - testy NHL Combine v Buffale
Fehérváry - testy NHL Combine v Buffale | zdroj: Twitter

Jeden z najväčších slovenských talentov súčasnosti obranca Martin Fehérváry ohúril počas testov NHL Combine, ktoré tradične predchádzajú draftu do NHL.

Slovenský reprezentant, ktorý si na MS v Dánsku 2018 odkrútil premiéru v seniorskom národnom drese,  bol medzi 104 vybranými talentovanými hokejistami, ktorí dostali v Buffale počas dvojdňovej akcie príležitosť ukázať skautom NHL svoju fyzickú pripravenosť na zámorský hokej.

Bratislavský rodák sa v mnohých sledovaných disciplínach zaradil medzi najlepších. V tlaku na lavičke obsadil piate miesto, v zhyboch bol skončil štvrtý, v skoku do diaľky štvrtý, vo vertikálnom výskoku tretí, v člnkovom behu šiesty a v skoku bez využitia rúk dokonca druhý.

Fehérváry nebol jediným Slovákom na NHL Combine. Spoločnosť mu robil aj ďalší perspektívny hokejista spod Tatier útočník Miloš Roman, ktorý sa do prvej desiatky dostal v indexe únavy pri cvičení na ergometri.

Miloš Roman by mohol byť podľa stránky eliteprospects draftovaný do NHL v druhom až štvrtom kole. U Fehérváryho sa očakáva výber v druhom kole, no vylúčené nie je ani najprestížnejšie prvé kolo.

Draft do NHL sa uskutoční 22. a 23. júna v Dallase.