Main Content

Nomináciu Belgicka na MS údajne prezradila reportáž o matracoch

sobota, 2. jún 2018 10:56 | Autor: Martin Gregor

Belgicko - matrace
Belgicko - matrace | zdroj: TASR

Konečná nominácia Belgicka na svetový šampionát mala byť oznámená až v pondelok. Zahraničné športové stránky však informujú, že už teraz poznajú mená 23 hráčov, ktorých si chce so sebou zobrať do Ruska tréner Roberto Martinez.

Hoci Belgicko v sobotu večer čaká prípravný zápas s Portugalskom, zahraničné média sú presvedčené o tom, že konečnú nomináciu Red Devils odhalila reportáž belgickej televízie VRT. Tá natočila “doktúrku“ o matracoch, na ktorých majú Belgičania v Rusku späť. V záberoch kamier sa objavilo presne 23 matracov (23 je počet hráčov, ktorých môže každý tím nominovať), pričom na každom z nich bolo napísané meno hráča, ktorému matrac patrí.  

V súčasnej širšej nominácií Belgicka je ale 28 hráčov, čo znamená, že podľa mien na matracoch je isté, ktorým futbalistom miestenka na šampionát unikne.

Na celú “kauzu“ už stihol reagovať tréner Martinez, ktorý tieto informácie rezolútne poprel a vyhlásil, že nominácia ešte uzavretá nie je. Či hovorí pravdu, alebo sa už o hráčoch, ktorých berie na šampionát, rozhodol dávnejšie, zistíme až v pondelok po tlačovej konferencií.

Mená hráčov, ktoré boli napísané na matracoch:

Brankári: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels.

Obrancovia: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier, Laurent Ciman, Dedryck Boyata

Stredopoliari: Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Nacer Chadli, Thorgan Hazard, Youri Tielemans

Útočníci: Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Christian Benteke