Main Content

Bayern ponúka na predaj štyri hviezdy

štvrtok, 31. máj 2018 13:18 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti FC Bayern Mníchov
Futbalisti FC Bayern Mníchov | zdroj: © TASR

Podľa odborníka na prestupy mníchovského veľkoklubu sa z Allianz Arény už čoskoro vysťahujú až štyria hráči, ktorí sú oporami základnej zostavy.

Christian Falk, odborník nemeckého plátku Bild sa špecializuje práve na situáciu v Bayerne Mníchov a nemeckom národnom tíme. Dnes prišiel Falk prostredníctvom Twitteru so správou, ktorá mierne šokovala nielen priaznivcov nemeckého majstra.

Podľa posledných informácií je Bayern pripravený na rázne letné obmeny kádra, čo sa má týkať minimálne štyroch odchodov. Na zozname hráčov na predaj sa ocitli Thiago, Vidal, Boateng a Bernat.

Thiago prišiel do Bayernu spolu s Guardiolom v lete 2013 a odvtedy sa vypracoval na jedného z najlepších driblérov sveta. Aktuálne 27-ročného Španiela láka primárne jeho materský klub, FC Barcelona, ktorá by mohla zaplatiť až vyše 70 miliónov eur.

Najmenej prekvapivým menom tohto zoznamu je Arturo Vidal. Húževnatý a bojovný záložník končí v Mníchove tretiu sezónu, pričom prežil lepšie aj horšie obdobia. 31-ročný reprezentant Čile je spájaný najmä s Premier League a jeho cena sa môže vyšplhať na 40 miliónov eur.

Naopak najprekvapivejším menom je Jerome Boateng. 29-ročný Nemec je v Mníchove už od roku 2011 a bez pochýb sa radí k najlepším obrancom v Európe. "Boa" je však dlhodobo terčom Barcelony, no najmä Manchestru United či Chelsea, ktorí toto leto plánujú pre zisk húževnatého stopéra urobiť všetko, čo bude treba.

Veľmi dlho bolo takmer jasné, že s Mníchovom sa rozlúči aj španielsky ľavý obranca, Juan Bernat. 25-ročný krajný bek bol kľúčovou postavou Bayernu v jeho prvej sezóne, no neskôr sa na úkor zranení aj zmien trénerov pomaly odsúval na vedľajšiu koľaj. Bernat bude cenovo veľmi dostupným hráčom a o jeho služby majú záujem kluby zo všetkých popredných európskych líg.

Bavori tak zdá sa budú predávať vo veľkom, čo teda znamená, že prídu aj nákupy. Okrem Goretzku a navrátilca Gnabryho môžu Bayern posilniť mená ako Icardi, Werner, Batshuayi, Vogt, Haller a ďalší.