Main Content

Vráti sa nakoniec Kovaľčuk do NHL?

štvrtok, 31. máj 2018 11:52 | Autor: Marek Ďaďo

Iľja Kovaľčuk
Iľja Kovaľčuk | zdroj: TASR

O možnosti návratu ruského ostrostrelca Iľju Kovaľčuka do najlepšej hokejovej ligy sveta  sa v posledných mesiacoch napísalo veľa. V apríli sa objavili informácie, že rokuje s vedením New York Rangers o možnej spolupráci. Sám hráč ale nakoniec zvesti poprel.

Podľa TSN, zdroja, ktorý sa zaradzuje do kategórie spoľahlivejších, Kovaľčuk naozaj rokuje s tímami zámorskej profiligy. Žiadne konkrétne kluby ale zverejnené neboli. Rus môže nový kontrakt podpísať až od 1. júla, pričom do svojich 35. narodenín nemohol komunikovať so žiadnym tímom NHL.

Kovaľčuk dobrovoľne opustil NHL v júli 2013. Jeho zmluva s New Jersey Devils bola v tom čase platná ešte ďalších 12 rokov, no on sa však rozhodol vrátiť späť do rodnej krajiny a podpísal 4-ročný kontrakt si SKA Petrohrad, s ktorým 2-krát vybojoval Gagarinov pohár.

Ihneď po svojom odchode bol vedením Diablov umiestnený na listinu hráčov, ktorý dobrovoľne ukončili zámorskú kariéru. To tímu umožnilo vlastniť jeho práva až pokým nedovŕši vek 35 rokov. Pokiaľ by bol chcel Kovaľčuk zrealizovať návrat, musel by preto dostať súhlas od všetkých 31 tímov Národnej hokejovej ligy.

Pred sezónou sa Devils vyjadrili, že im neprišla žiadna ponuka na výmenu 2-násobného majstra sveta a čerstvého víťaza olympiády. Kovaľčuk doposiaľ v NHL nastúpil do 816zápasov, v ktorých zaznamenal 816 bodov za 417 gólov399 asistencií.