Main Content

Fanúšikovia Newcastle reagujú na prestup Dúbravku: Bola to krádež?

štvrtok, 31. máj 2018 11:24 | Autor: Martin Gregor

Dúbravka - reakcie fanúšikov
Dúbravka - reakcie fanúšikov | zdroj: TASR

Martin Dúbravka si spravil počas hosťovania v Newcastli skvelé meno, vďaka čomu ho anglický klub získal zo Sparty Praha natrvalo. Z prestupu sa radujú aj fanúšikovia “Strák”.

"Sme nadšení, že sme skompletizovali prestup Martina do Newcastlu United. Odkedy k nám prišiel na hosťovanie, ukázal fantastický prístup a skvelú pracovnú morálku. Samozrejme, veľmi nás uchvátil svojimi výkonmi na ihrisku," povedal po oznámení tejto noviny tréner Newcastle Rafael Benitez.

Spokojnosť panuje aj v Sparte Praha, ktorá zarobila na tomto obchode dokopy 6,8 milióna eur. 

Nuž a radosť majú aj priaznivci Newcastle United, ktorí si stihli Dúbravku za 12 zápasov rýchlo obľúbiť. Nepochybne k tomu prispeli aj jeho výkony pri cenných víťazstvách nad Arsenalom, Manchestrom Untied či Chelsea.

Bola to “krádež?”

Zaujímavá diskusia sa k tomuto prestupu rozpútala na sociálnej sieti Reddit.

,,Nie je to zlý obchod, keď zvážime, že k nám prišiel minulé leto zadarmo,” uviedol fanúšik Sparty David1294, na čo reagoval priaznivec Newcastlu thwartedmarros: ,,Zaujímavé, že sa tešíš zo sumy, o ktorej si myslíme, že je absolútnou lúpežou a ešte za denného svetla.”

,,V Anglicku sú absolútne odlišné ceny,” doplnil tento názor priaznivec West Hamu.

Títo fanúšikovia sa následne zhodli na tom, že v Anglicku majú hráči absolútne iné finančné ohodnotenie než v strednej či východnej Európe. Dúbravka mal podľa Angličanov rozhodne vyššiu cenu, než zaňho Newcastle zaplatil Čechom.

,,Malo by to byť považované za krádež,” doplnil neskôr svoj názor priaznivec Baníku Ostrava Arrioso, ktorého doplnil aj fanúšik Manchestru United goto_man: ,,Absolútne mi nejde tá cena do hlavy. Newcastle okradol Spartu Praha. Bol skvelý v zápase proti United v St. James Parku.”

Najlepší od Givena

,,Mal veľký podiel na našom desiatom mieste. Som veľmi šťastný z tohto podpisu. Je  najlepším brankárom odkedy tu bol Given,” poznamenal fanúšik Dave, ktorému sa snažil mierne oponovať swalton2992: ,,Bol tu chvíľu aj Krul”.  ,,Áno, bol. Ale Dúbravka ja vyšší, atlétickejší a pravdepodobne aj lepšie reaguje na strely. Môj názor,” reagoval Dave.

Ďalšie zaujímavé reakcie fanúšikov

Kheneage: ,,Za štyri milióny libier je to neuveriteľný obchod”

ExcellentPastries: ,,Milujem tohto chlapíka!”