Main Content

Pôsobenie Seattle v NHL má nepopierateľné plusy. Rozhodne sa však až na jeseň

streda, 30. máj 2018 11:02 | Autor: Marek Ďaďo

Gary Bettman
Gary Bettman | zdroj: © TASR

Svetom kolovali zvesti, že o prípadnom rozšírení Národnej hokejovej ligy by sa mohlo rokovať už 20.júna. Všetko ale poprel komisionár Gary Bettman počas tlačovky pred prvým zápasom finále medzi Vegas a Washingtonom.

O pôsobení Seattlu v NHL sa bude rozhodovať najskôr na jeseň tohto roka. Momentálne sa stále čaká na začiatok rekonštrukčných prác miestnej arény. Tie by sa podľa všetkého mali zahájiť v októbri.

„Je ešte veľa záležitostí, ktoré musíme vyriešiť,“ uviedol Bettman. Pokiaľ bude chcieť Seattle vstúpiť do ligy ako 32. tím, budú si musieť majitelia pripraviť až 650 miliónov dolárov. To je v porovnaní s Vegas, ktorí museli zaplatiť 500 miliónov, naozaj slušný rozdiel.

Do kariet Seattlu hrá aj fakt, že sa im podarilo dokázať, že je v meste o hokej veľký záujem, nakoľko predali potrebné množstvo sezónnych permanentiek do jednej hodiny od spustenia predaja. Táto východoamerická metropola je podľa viacerých odborníkov skvelým miestom, kde by zámorská profiliga nemala chýbať.

Na atraktivite pridáva aj takmer istá rivalita s neďalekým Vancouverom. Fanúšikovia by sa tak mohli už od samotného počiatku tímu v NHL tešiť z poriadne vyburcovaných stretnutí. Seattle by sa navyše automaticky zaradil do západnej konferencie, čo by vyrovnalo počet tímov v oboch konferenciách na 16. Po tomto rozšírení by už ďalšia expanzia prísť tak skoro nemala.