Main Content

TOP Prestupové špekulácie dňa (29.5.): Blížia sa veľké nákupy Liverpoolu?

utorok, 29. máj 2018 12:33 | Autor: Martin Gregor

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Špekulácií zo sveta futbalu je pred začatím letného prestupového obdobia neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Blížia sa veľké nákupy Liverpoolu?

Podľa dnešných správ má Liverpool rozbehnuté viaceré jednania, v rámci ktorých sa pokúsi kúpiť na pozíciu brankára Jana Oblaka z Atletica Madrid. ,,Los Colchoneros na to však chcú zareagovať tým, že s Oblakom narýchlo podpíšu novú výkupnú klauzulu na 200 miliónov eur. Ak by The Reds tento zámer nevyšiel, druhou možnosťou by bol Alisson z z AS Rím. Pokiaľ ide o hráčov v poli,  Jurgen Klopp sa zaujíma o služby francúzskeho útočníka Nabila Fékira a jeho reprezentačného spoluhráča Thomasa Lemara.

Liverpool kúpil hráča za 50 miliónov eur

Prvou letnou posilou Liverpoolu sa stal Fabinho, za ktorého zaplatia The Reds francúzskemu Monaku 50 miliónov eur. Fabinho prichádza ako náhrada za Emreho Cana, ktorému vyprší zmluva a podľa všetkého zamieri do Juventusu.

Stanislav Lobotka nevylučuje odchod z Celty Vigo

Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka priznáva, že je v Celte Vigo šťastný, no nebráni sa myšlienke zmeny klubu. Láka ho totiž pôsobenie v pohárovej Európe v Lige majstrov. Aby mohol nejaký klub kúpiť Lobotku, musí zaňho zaplatiť aspoň 50 miliónov eur. To je čiastka uvedená v prestupovej klauzule so španielskym klubom. Lobotka priznal, že ho láka Neapol, ktorý oňho už prejavil záujem.

Marek Hamšík má jasno

Marek Hamšík vyhlásil, že ohľadom jeho najbližšej futbalovej budúcnosti má jasno a podľa všetkého tak poprel možnosť, že by v dohľadnej dobe opustil Neapol a prestúpil do Číny. V nej mu údajne bol ponúkaný plat 39 miliónov eur za tri sezóny.

Konkurencia pre Škriniara?

Novou posilou Interu Miláno sa stal holandský stopér Stefan de Vrij, ktorému skončí v júni kontrakt v Laziu Rím. Kuriózne práve De Vrij spôsobil v poslednom kole Serie A v zápase s Interom penaltu, ktorá pomohla Nerazzurii k víťazstvu 3:2 a postupu do Ligy majstrov na úkor Lazia.

Rui Patrício do Neapolu?

Brankár Sportingu Lisabon Rui Patricio, ktorý bude reprezentovať Portugalsko na MS 2018, sa podľa všetkého stane posilou Neapolu. Tím spod Vezuvu má zaňho zaplatiť 18 miliónov eur. Z Neapolu odchádza Pepe Reina, ktorý na 99% posilní AC Miláno.