Main Content

Jedna z najväčších hviezd Anaheimu možno vynechá nasledujúcu sezónu

utorok, 29. máj 2018 09:27 | Autor: Marek Ďaďo

Ryan Kesler
Ryan Kesler | zdroj: TASR

Ryan Kesler má za sebou sezónu, ktorú výrazne sužovalo zranenie. Fanúšikom Ducks tak opäť klesli nádeje na vydarenejší ročník.

Tím Káčerov sa takmer po celú základnú časť trápil s veľkým množstvom zranení. Jedna z najväčších hviezd, Ryan Kesler, navyše premarodila 38 zápasov, čo sa odrážalo aj na výkonoch celého mužstva. Anaheim sa síce dokázal prebojovať do play off, no v ňom to nebola žiadna sláva a Ducks vypadli s odvekým rivalom zo San Jose, navyše pomerom 0:4 na zápasy.

33-ročný center má veľké starosti s bedrom a v minulosti už operáciu, ktorá mala problém vyriešiť, absolvoval. Podľa slov Elliottea Friedmana z televízie Sportsnet by sa mal Kesler tentoraz pokúsiť podstúpiť agresívne liečenie, vďaka ktorému by sa mal dostať do optimálnej formy.

„Pravdu sa nedozvieme kým nezačne tréningový kemp, ale je tu možnosť, že Ryan Kesler nezasiahne do sezóny 2018/2019. Anaheimský center sa počas 48 zápasov v sezóne cítil nekomfortne a trpel bolesťami, čo si všimli aj jeho spoluhráči. Zatiaľ nikto nepotvrdil, že by mal ukončiť kariéru,“ uviedol Friedman.

Kesler v spomínaných 48 zápasoch získal iba 16 bodov. Aj to výrazne napovedá, že všetko nie je v poriadku a v Anaheime budú mať čo robiť, aby ho dokázali adekvátne nahradiť.