Main Content

Karius napísal odkaz fanúšikom Liverpoolu: Vysvetľuje svoje pocity a ďakuje

pondelok, 28. máj 2018 12:17 | Autor: Martin Gregor

Karius odkaz
Karius odkaz | zdroj: TASR

Loris Karius je po finálovom zápase Ligy majstrov (snáď okrem zraneného Mohameda Salaha) najčastejšie skloňované meno. Dôvod však nie je príliš lichotivý. Karius sa totiž zviditeľnil dvomi obrovskými chybami, ktoré zmarili The Reds šancu na vybojovanie slávnej “ušatej“ trofeje.

Nemecký brankár v službách Liverpoolu, ktorý dostal v Lige majstrov prednosť pred kolegom Mignoletom, urobil vo finále dve fatálne chyby. Za stavu 0-0 najprv prihral  loptu priamo na nohu Karima Benzemu, ktorý otvoril skóre a neskôr, v poslednej 15-minútovke, šokujúco pustil za chrbát ďalekonosnú strelu Garetha Balea.

Karius sa stal nielen terčom posmechu ale aj vyhrážaní smrťou. Nepomohlo ani to, že po zápase nabral odvahu a zamieril ku kotlu s fanúšikmi The Reds, ktorých prosil o odpustenie.

Brankár, ktorý si týmito chybami pravdepodobne navždy znepriatelil mnohých priaznivcov mužstva Jurgena Kloppa, sa rozhodol napísať ospravedlnenie aj prostredníctvom sociálnej siete Instagram:

,,Až doteraz som nespal... (text písal včera večer). Tie scény stále dookola prechádzajú mojou hlavou... Je mi neskutočne ľúto mojich spoluhráčov, fanúšikov a všetkých členov realizačného tímu. Viem, že som ich týmito dvoma chybami potopil. Ak som už povedal, chcel by som vrátiť čas, ale nie je to možné. Ešte horšie je to, že sme cítili, že môžeme Real Madrid poraziť a už dlho sme neboli v hre tak dlho. Ďakujem všetkým úžasným fanúšikom, ktorí prišli do Kyjeva a stáli za mnou aj po zápase. Neberiem to za samozrejmosť a opäť mi to ukázalo, aká sme veľká rodina. Ďakujem vám, vrátime sa ešte silnejší.”