Main Content

Trnava v Lige majstrov: Pozrite si konečný ZOZNAM jej možných súperov

pondelok, 28. máj 2018 09:42 | Autor: Filip Chudý

Spartak Trnava, Liga majstrov
Spartak Trnava, Liga majstrov | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava už poznajú definitívny menoslov možných súperov v Lige majstrov. Ako zamiešali karty závery ostatných líg?

Počas uplynulého víkendu sa finálovým zápasom Real Madrid – FC Liverpool (3:1) nielenže uzavrel tento ročník Ligy majstrov, ale zároveň sa tiež vyriešili posledné tajničky v národných súťažiach pre budúci ročník milionárskej súťaže. V praxi to znamená, že už sú známi všetci účastníci Ligy majstrov 2018/19.

Slovenský šampión FC Spartak Trnava začne svoje účinkovanie v 1. predkole Ligy majstrov. Prvé zápasy sú na pláne 10.-11. júla, odvety o týždeň neskôr. Žreb sa uskutoční 19. júna, pričom Trnavčania už vedia, že s koeficientom 3,500 sa zaradia medzi nenasadené kluby. Podobne, ako aj Škendija Tetovo (Macedónsko), F91 Dudelange (Luxembursko), FC Valletta (Malta), Víkingur Göta (Faerské ostrovy), Crusaders Belfast (Severné Írsko), Olimpija Ľubľana (Slovinsko), FC Alaškert (Arménsko), Sutjeska Nikšič (Čierna Hora), Suduva Marijampole (Litva), Cork City (Írsko), Spartaks Jurmala (Lotyšsko), Valur Reykjavík (Island), Flora Tallinn (Estónsko), Torpedo Kutaisi (Gruzínsko) a víťaz kvalifikačného turnaja nultého predkola v Gibraltári, kde domáci Lincoln Red Imps vyzve kluby FC Santa Coloma (Andorra), La Fiorita (San Maríno) a FC Drita (Kosovo).

Ak by Trnava náhodou vypadla v 1. predkole Ligy majstrov, v pohárovej Európe nekončí, ale presunie sa do 2. predkola majstrovskej vetvy predkôl Európskej ligy. Po vypadnutí v 2. predkole LM by išla do 3. predkola EL, z 3. predkola LM do 4. predkola EL a po vypadnutí v 4. predkole LM by ju čakala skupina EL. V predkolách EL by pritom hrala iba proti vyradeným šampiónom z LM, čiže sa môže stretnúť aj s niektorým z vyššie uvedených klubov.

No jej prvým protivníkom bude niekto z nasadenej šestnástky 1. predkola Ligy majstrov.

Možní súperi Spartaka Trnava v 1. predkole Ligy majstrov

Ludogorec Razgrad (Bulharsko)
Celtic Glasgow (Škótsko)
APOEL Nikózia (Cyprus)
Legia Varšava (Poľsko)
FK Astana (Kazachstan)
Karabach Agdam (Azerbajdžan)
Sheriff Tiraspoľ (Moldavsko)
Malmö FF (Švédsko)
Crvena zvezda Belehrad (Srbsko)
Hapoel Beer Ševa (Izrael)
Rosenborg Trondheim (Nórsko)
HJK Helsinki (Fínsko)
The New Saints (Wales)
Videoton Stoličný Belehrad (Maďarsko)

FK Kukësi (Albánsko)
Zrinjski Mostar (Bosna a Hercegovina).