Main Content

Tomáš Marcinko reaguje na pobúrené vyjadrenia o Košiciach: Po posledných “reklamách” našej krajiny máme na čom pracovať. Všetci

nedeľa, 27. máj 2018 10:44 | Autor: Martin Gregor

Tomáš Marcinko - status na Facebooku
Tomáš Marcinko - status na Facebooku | zdroj: TASR

K búrlivej diskusií o tom, či sa slovenský hokejový zväz rozhodol správne, keď uprednostnil Košice pred Bratislavou ako mesto, v ktorom budú hrať zápasy základnej skupiny MS 2019 naši reprezentanti, sa vyjadril prostredníctvom Facebooku slovenský hokejový reprezentant Tomáš Marcinko.

30-ročný center, ktorý strávil poslednú sezónu v time HC Oceláři Třinec a Slovensko reprezentoval na troch svetových šampionátoch a dvoch olympiádach, napísal k celej téme veľmi vecný a argumentmi podložený názor.

Status Tomáša Marcinka na Facebooku

,,Namiesto triezveho pohľadu na vec a podpory slovenského hokeja (nie košického ani bratislavského), podaktorí len krátkozrako negativizujú a hľadajú nezmyselne dôvody, ako vopred znechutiť blížiacu sa športovú udalosť všetkým, ktorí sa na ňu tešia. Áno, štadión v Košiciach je o trochu menší, ale rozdiel cca 1700 ľudi nie je nijako výrazný. Viď posledné MS v Dánsku. Cestovanie pre fanúšikov môže byt obťažnejšie. Taktiež aj nemusí. Pamätám sa, ako 7 rokov dozadu cestovali ľudia z ďalekých kútov Slovenska na západ, aby videli hrať náš vyber. Myslím, že aj vtedy boli cesty a diaľnice v podobnom stave, ako sú teraz a nikto výrazne nenamietal. Jednoducho sa tešili na našich ci iných hráčov a jedinečnú atmosféru, ktorá tu panovala. A presne o tom to je, nie o západe alebo východe, ale o Slovensku. A je absolútne fér, že ak sa nám podarí organizovať MS v hokeji dvakrát za dekádu, doprajeme atmosféru domácich zápasov obom hokejovým destináciám. Organizácia podobnej udalosti väčšinou prinesie plusy pre veľkú časť tej-ktorej krajiny, myslime na to preto komplexne a prakticky. Tešme sa a každý svojim spôsobom pracujme na tom, aby to o rok u nás stalo za to. Hokejovo a ešte dôležitejšie aj mimo ľadu. Po posledných “reklamách” našej krajiny mame na čom pracovať. Všetci."