Main Content

Golonkovi hľadajú fanúšikovia ubytovanie v Košiciach. Už stihol zareagovať!

sobota, 26. máj 2018 10:01 | Autor: Martin Gregor

Jozef Golonka reaguje na ponuku fanúšikov
Jozef Golonka reaguje na ponuku fanúšikov | zdroj: TASR

Medzi hlavných kritikov rozhodnutia, aby Slovensko odohralo zápasy základnej skupiny MS 2019 namiesto Bratislavy v Košiciach, patrí Jozef Golonka.

Ten počas svojej argumentácie, prečo sú Košice zlou voľbou, vytiahol aj otázku financií. ,,Neviem kto by mi tam zaplatil cestu. Síce mám zadarmo vlak, ako bývalý revolucionár zo 68-meho. Myslím si však, že toľko prostriedkov nemá ani jeden z našej generácie, aby si mohol dovoliť zaplatiť hotel a všetko ostatné v Košiciach, čo k tomu náleží. My nie sme chudobní, ale niektorí z tých chlapcov sú veľmi chudobní!,citoval Golonku portál hokej.sk,,Neviem, kto by išiel štyri až päť hodín do Košíc na hokej,” zaznelo totiž tiež z úst 80-ročného bývalého skvelého hokejistu, ktorý akoby si neuvedomil, že Košice sú tiež na Slovensku.

Neboli by sme to však Slováci, keby sme pre Žiletku nevymysleli riešenie. Aby legenda slovenského hokeja mohla nájsť ubytovanie v Košiciach, vznikla Facebook stránka “Hľadá sa ubytko v Košiciach pre Jožka Golonku”. Túto stránku dodnes “lajklo” už vyše 1374 ľudí. Ďalších 167 potvrdilo svoju účasť na tomto pátraní v skupine “Ubytujme Jožka Golonku v Košisiach počas MS v hokeji 2019”.

Na túto iniciatívu v rozhovore pre cas.sk už stihol Golonka aj reagovať: „Len sa smejem, ale veľmi rád pomoc prijmem. Keby som mal ísť totiž na dva zápasy na východ, zaplatím dvakrát po 100 eur za hotel plus cestu a potom by mi z dôchodku nezostalo nič na zvyšok mesiaca."

Nuž uvidíme teda, či sa naozaj nájde nejaké ubytovanie pre legendu nášho hokeja, ktorý si však stále stojí za svojim názorom, že Bratislava by bola lepšou voľbou. ,,Stále tvrdím, že Slovensko malo hrať v kvalitnom a kultúrnom prostredí bratislavského zimáku, aké nikde v Európe nie je. To sa už roky potvrdzuje v KHL, kde ľudia zapĺňajú tribúny aj v časoch, keď sa nedarí. Aj vďaka tomu sme MS dostali.“

Čo sa týka rozhodnutia, aby hralo Slovensko zápasy MS v Košiciach, pribúdajú aj pozitívne reakcie. Tomáš Tatar ako “ne-Košičan” vyhlásil, že je to správne, nakoľko v Bratislave hralo Slovensko pred 8 rokmi. S rozhodnutím zväzu súhlasil aj Miroslav Šatan.